Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Gryde
1
2
3
4
5
6
7
8
9
+ Basisopskrift for gryderetter trin-for-trin
Fremgangsmåden er i store træk den samme for alle sammenkogte gryderetter. Vi har valgt en gullasch som eksempel. De små billeder herunder viser arbejdsgangen
Abrikos-snitter
Disse godbidder passer lige så godt til kaffebordet som til dessert efter en fin middag. Lidt likør i marinaden sætter prikken over i'et! Lyder det ikke godt?
Alt-i-en-gryde med hakket kød
Alle typer af hakket kød kan anvendes til denne herlige gryde med grønsager og rodfrugter, fx oksekød, flæskekød, lam eller vildt.
Appelsiner med chokoladesauce
Chokolade er en festlig finale der kan serveres efter et godt måltid. Farverige frugter, som klæder chokoladesaucen både smags- og synsmæssigt, er en oplevelse.
Appelsin-glaserede gulerødder
Disse lækre, appelsinglaserede gulerødder med ingefær og dijonsennep er godt tilbehør til det meste. De er desuden også en god og sund snack!
Aromatisk lammesteg på rodfrugtbund
For at få den rette smag på stegen er det friske krydderurter fra haven eller potter som skal til. Her er en virkelig lækker ret med lammekølle, det er altid godt!
Asiatisk karryfisk
Den "nye" måde at lave mad på, her inspireret af det asiatiske køkken, fører her frem til en både let og lækker ret med rødspætte.
Asparges med hollandaise
Klassisk og helt guddommeligt - spæde asparges, som bare smelter på tungen og som her serveres sammen med en herlig hollandaisesauce.
Aspargessalat på crouton
Asparges siges at have været en af den tyske forfatter Goethes grønsager. Fra sine rejser havde han masser af opskrifter med sig hjem. Her kommer en af dem!
At koge kød i gryde
At koge kød er rationel madlavning. Det passer sig selv og du har alt i en gryde. Kød kan koges i hele stykker eller i tern. Det er godt at blande med rodfrugter
Baby 4+ mdr - Banancreme
Banan og mandler klæder bare hinanden og med appelsin i får frugtmosen et frisk syrligt pust. Banancreme er en perfekt dessert til din baby
Bacon- og kyllingegryde
Lidt røget, lidt grønt, lidt krydret - giver tilsammen denne kyllingeret en herlig smag. Her er en virkelig lækker ret med kylling, ærter og melon. Nemt og godt
Baconsvøbt kyllingefilet med fennikel
Den let røgede smag som bacon her giver kyllingen, gør at det milde kød bliver meget spændende - man ved næsten ikke, hvad det er for en slags kød, man spiser.
Basmatiris med frugt
Basmatiris dyrkes i det nordlige Indien og Pakistan. Riskornene er aflange og har en nøddeagtig smag. Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Bayersk pølsegryde
Egentlig skal denne gryderet tilberedes med tyske pølser, men det bliver endnu bedre med dansk røget medister. En fyldig og varmende hverdagsmiddag.
Bermudastuvning i risrand
En lækker og let tilberedt ret. Den henter inspiration fra de caribiske fiskerbyer. Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! Ret nemt og godt
Blomkålsforret med vinaigrette
Blomkål er velegnet til at krydre med vinaigrettesauce. Den lidt syrlige vineddike både bryder og fremhæver blomkålsbuketternes fine smag.
Blomkålsgratin med hakket kød
En lynhurtig og lækker ret med hakket kød og blomkål. Du kan evt. lave den i portionsforme. Her er en virkelig dejlig ret med blomkål, det er altid godt!
Blommekompot med vinskum
Svale blommer i en krydret ingefærlage, serveret med en varm og skummende vinsauce - det bliver en virkelig spændende smagsoplevelse!
Boeuf Bourguignonne
En lækker gryderet, som stammer fra Frankrig. Den får sit særpræg fra rødvin, små løg og hvidløg. Gryderetter med oksekød hitter altid! specielt denne som kan anbefales
Bondesuppe fra Alsace
"Suppe er passende mad for alle og enhver" skrev Brillat-Savarin, den franske jurist og feinschmecker, i sit berømte værk Smagens fysiologi. Det gælder i dag
Bouillabaisse.
En klassisk fransk fiskesuppe, som ofte serveres med fiskestykkerne på en tallerken ved siden af selve suppetallerkenen. Et rigtigt festmåltid for fiskeelskere!
Bovgryde med appelsin
Flæskebov er billigt, magert og en god basis for gryderetter. Her tilbereder vi en fyldig gryde, som har friskhed i smagen, den bliver også en nydelse for øjet
Bovgryde med røde og grønne bønner
En rigtig fiberrig og saftig gryde med svinebov og bønner af forskellige slags. Bov er som regel magert, reelt og billigt kød, som passer udmærket til gryderetter.
Broccoli- og kartoffelsuppe
Hvad smager bedre en kølig dag end en rygende varm skål suppe? Denne cremede broccolisuppe giver desuden masser af energi.
Broccoli- og løggratin med ostesauce
En lækker gratin med vitaminer og smag. Dejligt mættende tilbehør til magert kød. Det smager saftsuseme godt. Retter med broccoli og løg hitter netop nu!
Brændende kærlighed med bacon
Brændende kærlighed er en dansk madret. Den består traditionelt af kartoffelmos, stegte bacontern og løg stegt i baconfedtet. Den serveres med syltede rødbeder
Burgundisk steg
Kød af forskellig slags som braiseres eller koges i rødvin, får ofte navnet "bourguignonne" eller burgundisk. Lyder det ikke godt? - det er godt!
Butterdejskurve med svampe
Bag stykker af butterdej lagt over portionsforme, får du smukke kurve at fylde. Et rigtig fristende fyld er denne cremede variant lavet med svampe og persille.
Bøf i snor med krydret sauce
Frossen oksefilet er ofte billigere end den friske og passer fint til denne luksus-ret. Her er en virkelig lækker ret med dejlig sauce, det er altid godt!
Bønne- og kartoffelgryde
Her er en middag, som du kan sætte på bordet på ca en halv time. Den fyldige gryderet indeholder kartofler, gul og rød peberfrugt. bønner og krydret pølse.
Båndnudler med cremet sauce
Citronmelisse er en krydderurt med en fin citrussmag, der gør at den passer til både fisk, kød, salater og fremfor alt til pasta. Ret nemt og lækkert
Båndspaghetti med kødsauce
En god gæsteret, som er udmærket når man skal have mange gæster. Lav gerne retten i forvejen. Retter med pasta hitter netop nu!
Cajungryde
Her har du en dejligt krydret ret fra det amerikanske cajun-køkken. Kødet får smag fra både 3 slags peber, basilikum, hvidløg, fennikel og timian.
Calvadosæbler med marcipanfløde
Denne lækre dessert er fra en middag i Hamburg. Æblerne koges i calvados og hvidvin, dækkes med marcipanfløde og får lidt skorpe i ovnen - uimodståeligt!
Cannelloni med laksefyld
En herlig gratin hvor pastaen får selskab af laks, ost og spinat. Det smager saftsuseme godt. Retter med pasta hitter netop nu! Ret nemt og lækkert
Chili con carne fra Mexico
Chili Con Carne er noget af det bedste simremad fra det mexicanske køkken. Denne opskrift er hurtig at lave og den smager så englene synger.
Chili con carne med røde bønner
Børn er altid glade for denne ret, den er sjov at spise og så har den en herlig, kraftig smag. Server med ris eller brød og grønsager. Hurtigt Let og lækkert
Chili sin carne - altid bedst på Kogebog.dk
Chili sin carne betyder "chili uden kød" - en fin vegetarisk variant af chili con carne. Det her er en virkelig lækker ret med grønsager er godt netop nu!
Chiligryde med oksekød
En rygende hed gryde med kød og bønner. Den er klar på knapt en halv time, fordi vi benytter os af god konserves. Det smager saftsuseme godt. Kan anbefales
Chokolademousse med appelsin
Ind imellem skal man unde sig selv noget rigtig godt! En likør-duftende, fyldig chokolademousse passer som dessert efter både kød- og fiskemiddage.
Citruskrydret skinkesauté
Denne citrussmagende ret kommer helt sikkert til at blive en genganger på den daglige menu. Den søde appelsinsmag tiltaler børnene.
Cremet kyllingefad
Et let og lækkert "alt-i-et-måltid", som kan forberedes i god tid. Server med en grøn salat og grove flûtes eller knækbrød.
Crêpes med appelsin
Appelsincremen til disse crêpes er så fantastisk lækker, at man er nødt til at lægge bånd på sig selv, for ikke at spise den inden pandekagerne er blevet fyldt!
Crêpes med laksefyld
Her serverer vi sprøde crêpes med laks og æg krydret med kapers og purløg. Lyder det ikke lækkert? Det smager saftsuseme godt. Retter med laks hitter netop nu!
Crouton med pocheret æg og sardiner
Æg, brød og sardiner er alt hvad du behøver, for at tilberede denne enkle frokost- eller middagsret. Det her er en virkelig lækker ret med æg at lave netop nu!
Cumberland-kotelet
Denne klassiske favorit fra det engelske køkken med en frisk og syrligt-sød ribssauce, løfter smagen på en mør svinekotelet.
Dansk sømandsbøf
En enklere variant af den svenske "sjömansbiff" hvor hele stykker oksekød erstattes med hakkebøffer. Reel, mættende og dejlig husmandskost er det alligevel.
Den sunde fisk
Udelukkende fisk og grønsager! Med denne hurtige tilberedningsmetode bevarer ingredienserne deres smag og næringsstoffer.
Dildkød i sur-sød sauce
Kød i dild var før i tiden en almindelig ret - praktisk mad som let kan blive til flere måltider. Resten af bouillonen bliver med grønsager til en herlig suppe.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1
2
3
4
5
6
7
...
Madplan
Min kogebog
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Kalorieberegner
Omregn
Måltid
Aftensmad
Brunch
Buffet
Børnemad
Dessert
Dyremad
Egnsret
Fastfood
Forretter
Frokost
Gl. dansk mad
Gryderet
Grød
Lækkerier
Menuer
Morgenmad
Nationalret
Natmad
Natur og skovtur
Pizza
Smørrebrød
Snacks/sødt
Suppe
Sushi
Tapas/små retter
Tema
Ingredienser
Alle råvarer/info
Fisk
Fjerkræ
Frugt og bær
Gris
Grønsager
Is og sorbet
Kalvekød
Kartofler
Lamme-/fårekød
Oksekød
Ost/mælk/æg
Pasta/nudler
Pølser
Pålæg
Ris/bønner/gryn
Skaldyr/bløddyr
Svampe
Vildt/vildtfugle
Øl, vin og spiritus
Metode
Fondue
Friture
Fryser
Grill / spid
Gryde
Mikroovn
Ovn
Pande
Røgning
Saltning
Sous vide
Stegeso
Syltning/saft
Trykkoger
Wok
Tilbehør
Alt tilbehør
Dip og dressing
Drikke
Drinks
Marinade
Salater
Sauce
Smoothies/juice
Højtider
Fars dag
Fest / fødselsdag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Sæson
Valentinsdag
Bagværk
Alt bagværk
Boller
Brød
Cupcake/muffin
Kage og tærte
Kager
Lagkage/roulade
Madtærte / pie
Omelet
Pandekage/vafler
Pizza
Skærekage
Småkage/kiks
Wienerbrød
Diæt
Diabetiker
Fedtfattig
Glutenfri
Slankeret 💘
Veganer
Vegetar
Udland
Afrika
Amerika
Andre lande
Asien
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Norge
Spanien
Sverige
Tyskland
Østasien
Østeuropa
Info
Al information
Alkoholtester
Antal personer
Brugsanvisning
Grundopskrifter
Kalorieberegner
Mad til 1 person
Madplan
Min kogebog
Omregn gram til dl
Sæson
Tidsforbrug
Tips/info
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Alkoholtester
Bagværk
Gl. dansk mad
Gryderet
Kage/tærte
Kalorieberegner
Lagkage/roulade
Madtærter
Min kogebog
Omregn gram til dl
Smørrebrød
Stegeso
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Tonny Reimann
Det De kunne gøre var at der var en opskrift på god sennep til fisk.
Laila Elisabeth Rank Østergaard
Kan jeg fryse en Agurkerand ?
bjørnen
Så længe Carlsberg er repræsenteret i det krigsførende Rusland bør vi alle boykotte Carlsbergs produkter (også dem de producerer...
Pia
Kan romkagerne fryses inden glasuren kommer på ?
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om kogekunst? Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?
Alle, fx gennem lavere trækprocent
Kun de få udvalgte som nu
Kun dem med gasfyr, hvis gassen lukkes
Sæt alle energiafgifter ned
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...