Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Al information
1
2
At forberede og tranchere helstegt fjerkræ
En helstegt fyldt fugl, fx kylling, er nem at anrette. Der findes mange tilberedningsmetoder, og serveringen med tilbehør kan varieres.
At grille kød info
At grille vil sige at stege ved meget høj temperatur i meget lidt fedt, olie eller marinade. Varmen lukker hurtigt kødets porer og det bliver saftigt og lækkert
At grydestege kød
En grydesteg bliver fin på forkød som bov, mørnet marvpibe og højreb eller fx inderlår. Knapt så møre stykker kan marineres og steges i gryde.
At koge kød i gryde
At koge kød er rationel madlavning. Det passer sig selv og du har alt i en gryde. Kød kan koges i hele stykker eller i tern. Det er godt at blande med rodfrugter
At lave mad i mikroovn
Mikroovnen er sikkert kommet for at blive. Den kan bruges til mange forskellige ting - fra det mest enkle som fx at blødgøre smør, som til at stege en roastbeef
At rense og tilberede frisk og frossen fisk
Fisk er en god råvare. De kan steges, koges, graves og grilles. De kan tilberedes i ovn, gryde, som suppe, i fad, i mousse, paté og salat.
At stege kød på pande
Kød i skiver bliver mest saftigt, hvis det steges ved den rette temperatur og i den rette tid. Stegepanden kan være af støbejern eller teflonbelagt.
At stege og koge kød
Kød er et af vore ældste og mest værdifulde levnedsmidler. Forskning har givet os mere mørt kød af ensartet og høj kvalitet. Kød kan steges, koges og braiseres
At sylte agurker og squash
Syltede agurker eller en blanding af squash og agurk er godt som tilbehør og sætter ekstra pift på fx stegte kød- eller fiskeretter. De er også gode i salater
At tilberede parteret fjerkræ
Parteret kylling eller andet fjerkræ er anvendeligt i mange retter. Skær selv kyllingen ud eller køb færdige udskæringer, fx kyllingelår eller -bryst.
Bagværk til fryseren
Det betaler sig en gang imellem at bage en større portion brød, boller eller kager og lægge lidt i fryseren. Næsten alt bagværk kan fryses - også rå gærdej!
Cajun krydderi
Med den perfekte mængde krydderi er denne hjemmelavede Cajun-krydderiopskrift nem at lave af krydderier, du sikkert har ved hånden derhjemme
Cannellini-bønner - hvide bønner
Cannellini-bønner er hvide bønner, som du kan få både tørrede eller på dåse. De har en mild smag. De tørrede bønner skal sættes i blød i 10-12 timer
Chokoladens historie
Columbus var den første europæer som smagte chokolade. Indianerne bød på en velkomstdrik de kaldte xocoatl (kakaovand).
Dressinger info
Dressing eller salatsauce fuldender salaten. Den skal, uden at dominere, give salaten dens endelige karakter, både mht. til smag og udseende
Dybfrysning
Bær, frugt og grønsager giver fine råvarer hele vinteren. Brød kan altid serveres friskt, og færdige retter kan portionsvis gemmes til frokoster og middage
Eksotiske frugter info
For bare et par årtier siden var appelsin og banan eksotiske for mange. I dag er det hverdagsmad og mange nye frugter er kommet til. Nogle er lette at genkende
Fabelagtige desserter
En fabelagtig dessert giver et godt præg på ethvert måltid og Kogebog.dk's samling vil helt sikkert tilfredsstille enhver smag. Du vil forundres over udvalget
Fedtstoffers rolle i madlavningen
Uden fedtstof ville vi være ilde stedt i køkkenet. Fedtet i smør, margarine og olie giver smag og konsistens til maden. Det hjælper også med til at overføre varme
Fem krydderier
Den kinesiske krydderblanding "Fem krydderier" er en stærk blanding, med bl.a. stjerneanis som bør anvendes i små mængder - her er 2 opskrifter
Flarn, nøddeflarn eller havreflarn
Ser de ikke lækre ud, disse kager? Det er en tynd, sprød og sød småkage - lige til at spise med fingrene! De smager saftsuseme godt
Fontina
Fontina er en komælksost, der først blev produceret i Italien. Over tid har produktionen af Fontina spredt sig over hele verden, inklusive USA, Danmark, og
Foodprocessor
En effektiv foodprocessor klarer det meste af findelingen i køkkenet. At rive, hakke, skive, strimle og blande går lynhurtigt!
Frysning
Før i tiden var henkogning og saltning den eneste måde, man kunne præservere madvarer på til senere brug. Men i vore dage er det fryseren
Frysning af kød
Al slags kød kan fryses, men kødet bliver hverken bedre eller mere mørt af et ophold i fryseren. Kødet skal være af god kvalitet. Her er gode tips
Fyld til fjerkræ med pølse og majsbrød
Her får du nem opskrift på fyld til fjerkræ, fx kalkun. Det er en rigtig god idé at stoppe hele fjerkræ med noget lækkert fyld når det skal steges i hel stand
Gode råd om dybfrysning af grønsager
De allerfleste grønsager egner sig glimrende til nedfrysning. Både deres konsistens, smag og næringsværdi holder sig næsten uforandret - se hvordan du bedst gør
Gode råd om frysning af bær og frugt
Bær og frugter kan fryses hele eller i stykker, fx i små portioner, blot du følger disse få gode råd, så får du maximalt udbytte og smag fra dine bær og frugter
Gode sager i eddike
Kønne små glas med eddikesyltet frugt eller grønt eller flasker med kryddereddike er rare værtindegaver. Prøv også at koge din egen chutney
Grønsager
Kogebog.dk introducerer dig for dusinvis af grønsager, og lærer dig at forberede dem. Hver grønsag har værdifuld information om tilgængelighed, anskaffelse og opbevaring.
Grønsager info
Der er mange gode grunde til at spise grønsager til hvert måltid. Foruden den herlige smag og friskhed de står for i madlavningen, indeholder de meget næring
Grønsagsfrugter info
Der findes mange forskellige farvestrålende grønsagsfrugter at frådse med. Her et herligt udvalg. Det er vigtigt at vælge den bedste kvalitet, opbevare dem godt
Hakket kød
Hakket kød kan varieres på mange måder og da det er rimeligt i pris, er det ikke uden grund, at hakket kød er populært og ofte findes på middagsbordet.
Havrude
Havrude er en familie af pigfinnefisk. De tilhører klassen Benfisk og Aborreordenen. Der findes over 100 arter og de største kan veje op til 50 kg.
Henkogning der bliver godt
Før vi fik hjemmefrysere, var det meget brugt at henkoge, ikke alene frugt, men også kød og grønsager. I dag henkoger vi kun frugt
Italiensk kogekunst
I det sidste årti er den italienske kogekunst gået fra at være det sædvanlige spaghetti og kødboller, til at være en favorit i de amerikanske og danske køkkener
Jicama, mexikansk yamsbønne
Rå jicama er sød, saftig og sprød, perfekt som en snackgrønsag. Kogt let bliver det mildere, men bevarer sin skarphed som en vandkastanje. Opbevares i køleskab
Kager - info
Intet slår den lokkende duft og lækre aroma af hjemmebagt kage. Uanset om det er en let delikat himmelsk bid eller en dekadent fyldig kage - her er nyttig info
Kinesisk mad
At tilberede velsmagende kinesisk mad er en udbytterig oplevelse, som er let at udføre. Der er kun nogle få regler at huske på for at få succes med de fleste opskrifter
Koge marmelade
Det er lidt luksus at kunne tage et glas hjemmelavet marmelade frem til morgenbordet eller teen. Især hvis du har adgang til egne bærbuske eller frugttræer
Koge syltetøj
De fleste bær kan bruges til syltetøj. Bland selv dine egne favoritter. Du koger dem på forskellig måde, alt efter hvor saftige de er. Se her hvordan du gør
Koge æg
Kogte æg smager bedst, hvis de laves af friske æg, så brug derfor så friske æg som muligt. Tag æggene ud af køleskabet lidt før de skal bruges
Kolde saucer.
En kold sauce er godt tilbehør til mange retter. Det nemmeste er en cremefraiche-sauce. Men der findes også klassiske danske og for os nye, udenlandske saucer
Kondenseret mælk
Det er nemt at lave en super cremet og lækker kondenseret mælk selv. Her finder du opskriften på hjemmelavet kondenseret mælk.
Krydderurter info
Et par potter med forskellige krydderurter i vindueskarmen er både en praktisk og dekorativ ting. Frisk basilikum, timian og oregano er herligt at klippe af
Kylling - info
Kyllinger er højt agtede af kokke på grund af deres almindelige tiltrækning. Økonomisk, alsidig og let tilgængelig, derfor er kylling perfekt til hverdagsmad.
Lammekød info
Se de forskellige udskæringer fx 1. lammebov, 2. lammebryst, 3. lammeryg, 4. lammekoteletter og sadel, 5. lammekølle. Gælder også for får.
Linser, bønner, ærter info
Tørrede bælgfrugter som ærter og bønner, har man anset for billig mad, med lang tilberedningstid og begrænset anvendelse. Men nu findes der masser af gode retter
Marinader
Marinering er en metode til at forberede fx kød og ikke mindst til at forstærke smagen. Kødet bliver også mere mørt. Her er de rigtig gode forslag
Marmeladeprøven
Lad syltetøjet/marmeladen koge, til det begynder at tykne. Hvis du føler dig usikker, så brug »Marmeladeprøven«.
1
2
1
2
Madplan
Min kogebog
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Kalorieberegner
Omregn
Måltid
Aftensmad
Brunch
Buffet
Børnemad
Dessert
Dyremad
Egnsret
Fastfood
Forretter
Frokost
Gl. dansk mad
Gryderet
Grød
Lækkerier
Menuer
Morgenmad
Nationalret
Natmad
Natur og skovtur
Pizza
Smørrebrød
Snacks/sødt
Suppe
Sushi
Tapas/små retter
Tema
Ingredienser
Alle råvarer/info
Fisk
Fjerkræ
Frugt og bær
Gris
Grønsager
Is og sorbet
Kalvekød
Kartofler
Lamme-/fårekød
Oksekød
Ost/mælk/æg
Pasta/nudler
Pølser
Pålæg
Ris/bønner/gryn
Skaldyr/bløddyr
Svampe
Vildt/vildtfugle
Øl, vin og spiritus
Metode
Fondue
Friture
Fryser
Grill / spid
Gryde
Mikroovn
Ovn
Pande
Røgning
Saltning
Sous vide
Stegeso
Syltning/saft
Trykkoger
Wok
Tilbehør
Alt tilbehør
Dip og dressing
Drikke
Drinks
Marinade
Salater
Sauce
Smoothies/juice
Højtider
Fars dag
Fest / fødselsdag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Sæson
Valentinsdag
Bagværk
Alt bagværk
Boller
Brød
Cupcake/muffin
Kage og tærte
Kager
Lagkage/roulade
Madtærte / pie
Omelet
Pandekage/vafler
Pizza
Skærekage
Småkage/kiks
Wienerbrød
Diæt
Diabetiker
Fedtfattig
Glutenfri
Slankeret 💘
Veganer
Vegetar
Udland
Afrika
Amerika
Andre lande
Asien
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Norge
Spanien
Sverige
Tyskland
Østasien
Østeuropa
Info
Al information
Alkoholtester
Antal personer
Brugsanvisning
Grundopskrifter
Kalorieberegner
Mad til 1 person
Madplan
Min kogebog
Omregn gram til dl
Sæson
Tidsforbrug
Tips/info
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Alkoholtester
Bagværk
Gl. dansk mad
Gryderet
Kage/tærte
Kalorieberegner
Lagkage/roulade
Madtærter
Min kogebog
Omregn gram til dl
Smørrebrød
Stegeso
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Tonny Reimann
Det De kunne gøre var at der var en opskrift på god sennep til fisk.
Laila Elisabeth Rank Østergaard
Kan jeg fryse en Agurkerand ?
bjørnen
Så længe Carlsberg er repræsenteret i det krigsførende Rusland bør vi alle boykotte Carlsbergs produkter (også dem de producerer...
Pia
Kan romkagerne fryses inden glasuren kommer på ?
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om kogekunst? Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvem skal have varmetilskud?
Alle, fx gennem lavere trækprocent
Kun de få udvalgte som nu
Kun dem med gasfyr, hvis gassen lukkes
Sæt alle energiafgifter ned
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...