Resultat af søgning
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Al information
1
2
3
4
+ Sådan laver du varm mad
På kogeplader er der forskellige trin, der angiver, hvor meget varme der er på blusset.
7-krydderi
Denne asiatiske krydderiblanding består altid af mindst 7 krydderier, men her flere. Selvom den varierer fra kok til kok, bruges den i mange asiatiske retter
Afpudsning af kød
Eftersom mindre dyre udskæringer af kød ofte er godt marmoreret med fedt, er det vigtigt at fjerne alle større fedtstykker og sener.
Asparges tilberedning
Det er en ubeskrivelig nydelse at spise friske asparges, som serveres sammen med en lille skive smeltende smør. Se hvordan her
At dampe rigtigt
Dampning er en sund og skånsom tilberedningsmetode som lader råvarerne bevare både smag, farver og næringsstoffer.
At forberede og tranchere helstegt fjerkræ
En helstegt fyldt fugl, fx kylling, er nem at anrette. Der findes mange tilberedningsmetoder, og serveringen med tilbehør kan varieres.
At fryse maden ned
Dybfrysning giver mulighed for hurtigt at have frisklavet mad på bordet. Eller brug fryseren til råvarer, som er på tilbud.
At grille kød info
At grille vil sige at stege ved meget høj temperatur i meget lidt fedt, olie eller marinade. Varmen lukker hurtigt kødets porer og det bliver saftigt og lækkert
At grydestege kød
En grydesteg bliver fin på forkød som bov, mørnet marvpibe og højreb eller fx inderlår. Knapt så møre stykker kan marineres og steges i gryde.
At koge kød i gryde
At koge kød er rationel madlavning. Det passer sig selv og du har alt i en gryde. Kød kan koges i hele stykker eller i tern. Det er godt at blande med rodfrugter
At koge pasta
Selv nybegyndere i køkkenet kan tilberede pasta som smager præcis som på en italiensk restaurant - følg blot disse enkle råd!
At lave mad i mikroovn
Mikroovnen er sikkert kommet for at blive. Den kan bruges til mange forskellige ting - fra det mest enkle som fx at blødgøre smør, som til at stege en roastbeef
At rense og tilberede frisk og frossen fisk
Fisk er en god råvare. De kan steges, koges, graves og grilles. De kan tilberedes i ovn, gryde, som suppe, i fad, i mousse, paté og salat.
At stege kød på pande
Kød i skiver bliver mest saftigt, hvis det steges ved den rette temperatur og i den rette tid. Stegepanden kan være af støbejern eller teflonbelagt.
At stege og koge kød
Kød er et af vore ældste og mest værdifulde levnedsmidler. Forskning har givet os mere mørt kød af ensartet og høj kvalitet. Kød kan steges, koges og braiseres
At sylte agurker og squash
Syltede agurker eller en blanding af squash og agurk er godt som tilbehør og sætter ekstra pift på fx stegte kød- eller fiskeretter. De er også gode i salater
At tilberede parteret fjerkræ
Parteret kylling eller andet fjerkræ er anvendeligt i mange retter. Skær selv kyllingen ud eller køb færdige udskæringer, fx kyllingelår eller -bryst.
Bagværk til fryseren
Det betaler sig en gang imellem at bage en større portion brød, boller eller kager og lægge lidt i fryseren. Næsten alt bagværk kan fryses - også rå gærdej!
Balsamicoeddike – se nu Kogebog.dk 🎯
Balsamicoeddike (italiensk: aceto balsamico eller balsamico) er en aromatisk mørk eddike med en bittersød smag og en lidt sirupsagtig konsistens
Basilikum
Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Bladsalat – der findes mange slags
Salatudbuddet er stort i dag. Vi kan vælge blandt grønne, farvestrålende, krusede, glatte, milde og stærke salatsorter. Her ser vi på seks almindelige
Blødkogte og hårdkogte æg – for børnekokke
Hvad er et perfekt blødkogt æg? Vi afgør det én gang for alle. Her er opskriften og en komplet omtale af det, der skal falde i hak, hvis ægget skal være perfekt
Blåmuslinger
Muslinger kan fx anvendes til salater, i marinader, i stuvninger og som garniture til fiskeretter.
Bocconcini – se nu Kogebog.dk 🎯
Bocconcini er en frisk, umoden ost, der traditionelt formes i kugler. Den er mælkehvid og blød med en lidt sødlig smag. Den omtales også som "babymozzarella"
Bouillon - lav din egen
Med lidt hjemmelavet bouillon i fryseren laver du hurtigt de mest delikate supper og saucer. Når man koger en bouillon ind, så koncentreres smagen.
B-vitamin-kilder
B-vitaminer forekommer i såvel animalske som vegetabilske produkter. B12-vitamin findes dog kun i animalske produkter.
Cajun krydderi
Med den perfekte mængde krydderi er denne hjemmelavede Cajun-krydderiopskrift nem at lave af krydderier, du sikkert har ved hånden derhjemme
Cannellini-bønner - hvide bønner
Cannellini-bønner er hvide bønner, som du kan få både tørrede eller på dåse. De har en mild smag. De tørrede bønner skal sættes i blød i 10-12 timer
Chili og peberfrugt - hed og mild
Peberfrugter og chili findes i såvel søde og milde som stærke og brændende varianter. Få lidt info om stærke chilisorter og søde milde peberfrugter her
Chokoladens historie
Columbus var den første europæer som smagte chokolade. Indianerne bød på en velkomstdrik de kaldte xocoatl (kakaovand).
Citrusguide
Citrusfrugter er en god kilde til C-vitamin. Der er mange forskellige sorter at vælge imellem.
Dejens hemmeligheder
Hemmeligheden bag en let og sprød dej er at undlade at bearbejde den for længe. Uanset om dejen blandes i hånden eller i en køkkenmaskine
Dekorering af tærter
Traditionelt blev madtærter dekorerede, mens desserttærter ikke blev pyntede. Grunden til dette var, at gæsterne således kunne se forskel på dem
Den gode brødbager – også for børnekokke
Brød og boller bager man som regel med gær. Her får du gode råd og hjælp hvis det skulle gå galt. Her bliver du den gode brødbager
Desserter og drikke - prøv Kogebog.dk i dag 💘
I opskrifterne om desserter findes fromager, klassikere og moderne fromager, mousse og gode cremesaucer. Den enkleste dessert: frugter med flødeskum.
Det er let at stege i smør - prøv Kogebog.dk i dag 💘
Kød og fisk bliver meget velsmagende, når der steges i smør, både på grund af smørsmagen og fordi der anvendes lidt lavere temperatur
Det er vigtigt at brune
Brun kødet hurtigt på alle sider ved høj varme. Formålet er at lukke saften inde og give kødet en pæn overflade, ikke at tilberede maden.
Dressinger info
Dressing eller salatsauce fuldender salaten. Den skal, uden at dominere, give salaten dens endelige karakter, både mht. til smag og udseende
Dybfrysning
Bær, frugt og grønsager giver fine råvarer hele vinteren. Brød kan altid serveres friskt, og færdige retter kan portionsvis gemmes til frokoster og middage
Eksotisk frugter
Udforsk det brede udbud af eksotiske frugter i dit supermarked. Her lærer du hvordan nogle af dem ser ud og hvad de kan anvendes til.
Eksotiske frugter info
For bare et par årtier siden var appelsin og banan eksotiske for mange. I dag er det hverdagsmad og mange nye frugter er kommet til. Nogle er lette at genkende
Emmentaler
Emmentaler er en fast ost, fra Emmental i Kanton Bern i Schweiz. Osten fremstilles af komælk, er medium-hård og kendes på sine store huller.
Fabelagtige desserter
En fabelagtig dessert giver et godt præg på ethvert måltid og Kogebog.dk's samling vil helt sikkert tilfredsstille enhver smag. Du vil forundres over udvalget
Fedtet i maden
At spise sundt vil bl.a. sige, at man holder fedtet i maden på et passende niveau. Det forebygger og mindsker risikoen for mange sygdomme.
Fedtstoffers rolle i madlavningen
Uden fedtstof ville vi være ilde stedt i køkkenet. Fedtet i smør, margarine og olie giver smag og konsistens til maden. Det hjælper også med til at overføre varme
Femkrydderi
Den kinesiske krydderblanding "Femkrydderi" er en stærk blanding, med bl.a. stjerneanis som bør anvendes i små mængder - her er 2 opskrifter
Fiberrige levnedsmidler
Fibre findes ikke kun i groft brød. Fibre giver smag og struktur til både grønsager, bær og frugt. En voksen person bør spise 25- 30 g fibre pr. dag.
Filetering af fisk- bedst på Kogebog.dk 💘
Det er nemt at filetere sine egne fisk, når blot du ved hvordan, du skal blot bruge en god, skarp kniv. Her vises hvordan du selv fileterer fladfisk og rundfisk
Fillodej tips
Lær dig hemmelighederne omkring håndteringen af disse lækre dejark, som giver dig ubegrænsede muligheder for at lave flot bagværk.
Fisk fra sø og hav
Der findes i dag et stort udvalg af fisk fra både sø og hav. Denne guide skal hjælpe dig med at vælge de rette.
1
2
3
4
1
2
3
4
Madplan
Min kogebog
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Kalorieberegner
Omregn
Måltid
Aftensmad
Brunch
Buffet
Børnekokke
Børnemad
Dessert
Dyremad
Egnsret
Fastfood
Forretter
Frokost
Gl. dansk mad
Gryderet
Grød
Lækkerier
Menuer
Morgenmad
Nationalret
Natmad
Natur og skovtur
Pizza
Smørrebrød
Snacks/sødt
Suppe
Sushi
Tapas/små retter
Tema
Ingredienser
Alle råvarer/info
Fisk
Fjerkræ
Frugt og bær
Gris
Grønsager
Is og sorbet
Kalvekød
Kartofler
Lamme-/fårekød
Oksekød
Ost/mælk/æg
Pasta/nudler
Pølser
Pålæg
Ris/bønner/gryn
Skaldyr/bløddyr
Svampe
Vildt/vildtfugle
Øl, vin og spiritus
Metode
Bagemaskine
Fondue
Friture
Fryser
Grill / spid
Gryde
Mikroovn
Ovn
Pande
Røgning
Saltning
Sous vide
Stegeso
Syltning/saft
Trykkoger
Wok
Tilbehør
Alt tilbehør
Dip og dressing
Drikke
Drinks
Marinade
Salater
Sauce
Smoothies/juice
Højtider
Bryllup
Fars dag
Fest / fødselsdag
Halloween
Jul
Mors dag
Mortensaften
Nytår
Pinse
Påske
Sæson
Valentinsdag
Bagværk
Alt bagværk
Boller
Brød
Cupcake/muffin
Kage og tærte
Kager
Lagkage/roulade
Madtærte / pie
Omelet
Pandekage/vafler
Pizza
Skærekage
Småkage/kiks
Wienerbrød
Diæt
Fedtfattig
Glutenfri
Slankeret 💘
Vegetar
Udland
Afrika
Amerika
Andre lande
Asien
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Norge
Spanien
Sverige
Tyskland
Østasien
Østeuropa
Info
Al information
Alkoholtester
Antal personer
Brugsanvisning
Grundopskrifter
Kalorieberegner
Mad til 1 person
Madplan
Min kogebog
Omregn gram til dl
Sæson
Tidsforbrug
Tips/info
Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Alkoholtester
Børnekokke
Gl. dansk mad
Gryderet
Kage/tærte
Kalorieberegner
Lagkage/roulade
Madtærter
Min kogebog
Omregn gram til dl
Smørrebrød
Stegeso
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Søren
Endnu bedre end at åbne og sætte i køleskab er at sætte i køleskab og så åbne. Det giver endnu bedre holdbarhed efter åbning.
Kogebog.dk
Til Karina Rav og evt andre Vi har nu gjort indsigelser mod Googles valg af klam annonce om ørevoks. Den burde ikke komme mere, vi...
Kogebog.dk
Til Karin Dissing. Appelsiner Surprise er nu opdateret - 50 g flormelis (knap 1 dl)
Karin Dissing
Hvor meget melis skal der i marengsen? Der står knap??
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om kogekunst? Prøv vores nye quiz
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Ja, energiselskaberne afregner ikke
Ja, jeg er enig, desværre
Nej, det kan man ikke sige
Nej, det er en klam fidus for forbrugerne
? - Jeg har mistet overblikket
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...