
 
En sauce som fx. kan bruges sammen med (komme i) en god fiskesuppe
som bouillabaisse. Rouille kan også bruges til at smøre på brød, eller brødet kan dyppes direkte i den
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. 
 
# Ingredienser
1 tyk skive afskorpet hvidt brød 
2 æggeblommer 
6-8 fed hvidløg 
1 lille rød chili 
5 spsk fiskesuppe 
1,5 dl olie 
1 nip salt 
* Sådan laver du rouille:
Opblød brødet i fiskesuppen og rør det godt igennem med et
nip salt, knust hvidløg og chilien, som også nærmest skal være moset (fjern
kerner og frøstol). 
Kom æggeblommerne i og rør kraftigt. 
Tilsæt olien lidt efter lidt, og rør til konsistensen er som
mayonnaise. 
Justér evt. med lidt mere suppe, hvis den er for tyk. 
Sæt rouillen på bordet i en skål og lad hver enkelt gæst
komme en skefuld eller to i suppen alt efter smag og behag.
 
Rouille kan også bruges til at smøre på brød, eller brødet
kan dyppes direkte i den.
TIPS: Mos den rensede chili, men tilsæt ikke det hele, før
du har smagt på din rouille.
 
INFO: Rouille er en sauce, der består af olie med
brødkrummer, hvidløg, safran og cayennepeber. Det serveres som pynt med fisk,
fiskesuppe og især bouillabaisse. Rouille bruges oftest i køkkenet i Provence.
Se de bedste opskrifter med Rouille
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.