Logo

Syltet appelsinskal – enkel opskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Syltet appelsinskal – enkel opskrift

 

Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat. Syltet appelsinskal er virkelig lækkert at bruge i kager, konfekt eller til chokoladeovertrukne strimler. Prøv dem også skåret i småstykker i en frugtsalat. Og de kan laves uden sukker. For at trække bitterstofferne ud skal de ligge i vand natten over.

 

# Ingredienser til syltet appelsinskal:

2-3 appelsiner, økologiske

vand

3 dl æblejuice

3 spsk ahornsirup eller sukker

*

 

Sådan laver du syltet appelsinskal:

Skær appelsinen i fire både og tag appelsinkødet af.

Læg appelsinskallerne i en skål og dæk med rigeligt koldt vand.

Lad dem stå heri natten over.

 

Hæld vandet fra og skrab med en ske så meget af det hvide lag væk, som muligt uden at ødelægge skallen.

Skær nu skallerne i tynde strimler eller små stykker.

Kom skallerne i en lille gryde og hæld juice og sirup ved.

 

Bring i kog og lad det køle af.

Bring igen i kog og lad det køle af.

Gentag denne proces i alt 3-5 gange, til skallerne er møre og ikke bitre.

Kom skallerne i et glas sammen med lagen og opbevar i køleskab, holder mindst tre måneder, hvis lagen dækker.

 

TIPS: Prøv syltet appelskal på ris á l'manden, i stedet for kirsebærsauce.

Fordelen ved økologiske appelsiner er, at du kan bruge skallen uden at være nervøs om de er overfladebehandlet.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsin - infoAnvendes bl.a. i desserter og salater, eller presses til saft. Mange forædlede sorter har...
• Syltet appelsinskal – den avancerede opskriftDet er med syltet appelsinskal som med hvidvin: Det er noget, mange mennesker tror, at de...
• Appelsin - infoAnvendes bl.a. i desserter og salater, eller presses til saft. Mange forædlede sorter har...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1281112-12-2019 14:20:34 Lisbeth
Syltet appelsinskal er ikke noget hit hos mig. Selvom jeg har gjort mig umage med at fjerne alt det hvide, og har kogt det op utallige gange, er det stadig bittert.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os