Logo

Bøf med tomatsalat og te-mousse med brombær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf med tomatsalat og te-mousse med brombær

 

Her i sensommeren og det tidlige efterår har blade, frugter og grønsager de smukkeste farver. Sæt kulør på maden og gør den appetitlig at se på ved at bruge årstidens ingredienser.

 

Bøf med tomatsalat og hvidløgsbrød

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/koge/bagetid: 20 min.

 

#

4 oksebøffer (fx ribeye, engelske bøffer eller entrecote)

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tomatsalat:

750 g tomater (skiver)

100 g fetaost eller salatost

½ dl piskefløde

20 sorte oliven (fx Kalamata)

1 lille rødløg (finthakket)

2-3 håndfulde frisk basilikum

 

Hvidløgsbrød:

1 flute

75 g blødt smør

3-4 fed hvidløg (knuste)

1 spsk citronsaft

2 spsk hakket persille

 

Tilbehør:

250 g grønne bønner

*

 

Sådan laver du menuen:

Tomatsalat: Anret tomaterne på et fad eller en stor tallerken.

Smuldr fetaen fint igennem en si, rør den cremet med piskefløde og krydr med salt og peber.

Hæld dressingen over tomaterne og drys med oliven, løg og basilikum.

 

Hvidløgsbrød: Rør smør med hvidløg, citronsaft og persille.

Skær 8 snit halvt ned i brødet med en brødkniv og fordel smørret i dem.

Lige før servering varmes hvidløgsbrødet i ovnen ved 200 °C i ca. 5 min.

 

Bøffer: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie på en pande, til det er lysebrunt.

Brun kødet på begge sider ved høj varme.

Krydr med salt og peber.

Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side (afhængigt af tykkelse og hvor rødt, kødet ønskes).

Server bøfferne med friskkogte bønner, tomatsalat og lunt hvidløgsbrød.

 

Te-mousse med brombær

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: ca. 1 time.

 

# Ingredienser til Te-mousse med brombær:

3 blade husblas

1½ dl stærk, sort te (fx Ceylon)

125 g hvid chokolade

2 dl piskefløde

 

Tilbehør: 250 g brombær

Pynt: citronmelisse

*

 

Sådan laver du Te-mousse med brombær:

Ud blød husblasbladene i koldt vand i ca. 5 min.

Knug vandet fra og smelt husblassen i den varme te.

Hak chokoladen groft og rør den i den lune te med husblas.

Rør til ensartet konsistens.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i.

Fordel cremen i 4 portionsglas og stil dem i køleskab ca. 1 time.

Anret med brombær og evt. citronmelisse.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 11.449 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her