Logo

Bøf med tomatsalat og te-mousse med brombær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøf med tomatsalat og te-mousse med brombær

 

Her i sensommeren og det tidlige efterår har blade, frugter og grønsager de smukkeste farver. Sæt kulør på maden og gør den appetitlig at se på ved at bruge årstidens ingredienser.

 

Bøf med tomatsalat og hvidløgsbrød

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/koge/bagetid: 20 min.

 

#

4 oksebøffer (fx ribeye, engelske bøffer eller entrecote)

15 g smør

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Tomatsalat:

750 g tomater (skiver)

100 g fetaost eller salatost

½ dl piskefløde

20 sorte oliven (fx Kalamata)

1 lille rødløg (finthakket)

2-3 håndfulde frisk basilikum

 

Hvidløgsbrød:

1 flute

75 g blødt smør

3-4 fed hvidløg (knuste)

1 spsk citronsaft

2 spsk hakket persille

 

Tilbehør:

250 g grønne bønner

*

 

Sådan laver du menuen:

Tomatsalat: Anret tomaterne på et fad eller en stor tallerken.

Smuldr fetaen fint igennem en si, rør den cremet med piskefløde og krydr med salt og peber.

Hæld dressingen over tomaterne og drys med oliven, løg og basilikum.

 

Hvidløgsbrød: Rør smør med hvidløg, citronsaft og persille.

Skær 8 snit halvt ned i brødet med en brødkniv og fordel smørret i dem.

Lige før servering varmes hvidløgsbrødet i ovnen ved 200 °C i ca. 5 min.

 

Bøffer: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie på en pande, til det er lysebrunt.

Brun kødet på begge sider ved høj varme.

Krydr med salt og peber.

Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side (afhængigt af tykkelse og hvor rødt, kødet ønskes).

Server bøfferne med friskkogte bønner, tomatsalat og lunt hvidløgsbrød.

 

Te-mousse med brombær

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: ca. 1 time.

 

# Ingredienser til Te-mousse med brombær:

3 blade husblas

1½ dl stærk, sort te (fx Ceylon)

125 g hvid chokolade

2 dl piskefløde

 

Tilbehør: 250 g brombær

Pynt: citronmelisse

*

 

Sådan laver du Te-mousse med brombær:

Ud blød husblasbladene i koldt vand i ca. 5 min.

Knug vandet fra og smelt husblassen i den varme te.

Hak chokoladen groft og rør den i den lune te med husblas.

Rør til ensartet konsistens.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i.

Fordel cremen i 4 portionsglas og stil dem i køleskab ca. 1 time.

Anret med brombær og evt. citronmelisse.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 594 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøf Rydberg og frugtsalatBøf Rydberg er svensk luksus-biksemad, der laves af godt oksekød. Desserten en frisk...
• Chili con carne - sund og slankChili con carne er en klassiker på aftensmads-menuen. Her er en opskrift på chili con...
• CarpaccioCarpaccio er råmarineret oksekød. Denne ret er ganske nemt at lave selv, og er perfekt som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os