
Laksen
er nem at bage i ovnen, og den spændende tomatsalat er dejligt let tilbehør. Du
kan selvfølgelig også stege laksen på en varm pande med lidt olie og servere
tomatsalaten rå. 
Arbejdstid:
20 min. Bagetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to  , så halver opskriften.
, så halver opskriften.
 
# Ingredienser til Bagt laks med lun tomatsalat:
4
stykker laksefilet a 125 g 
salt
og peber 
 
Lun
tomatsalat: 
500
g modne tomater 
250
g cherrytomater 
4
spsk olie 
4
spsk balsamico 
1
fed hvidløg (finthakket) 
1
stort rødløg (hakket) 
1
bdt basilikum 
Tilbehør:
1
kg nye kogte kartofler eller brød 
*
 
Sådan laver du Bagt laks med lun tomatsalat:
Tænd
ovnen på 200 °C. 
Læg
laksefileterne på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad og krydr med
salt og peber. 
Bag
laksen i ovnen 8-10 min. 
Skær
tomaterne i skiver og halver cherrytomaterne. 
Læg
alle tomaterne mellem hinanden i et stort ovnfast fad. 
 
Rør
olie og balsamico sammen med hvidløg, salt og peber og dryp dressingen over
tomaterne. 
Stil
fadet i ovnen i 5 min., til tomaterne bliver lune. 
 
Drys
rødløg og grofthakket basilikum over tomatsalaten og server den til laksen
sammen med kogte kartofler eller brød. 
 
TIPS:
Alle slags tomater kan bruges, bland fx gerne gule eller grønne tomater i
salaten. 
 

 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD