Logo

Forårsruller med sursød sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forårsruller med sursød sauce

 
Rullerne er fyldt med kål og oksekød krydret med chili, ingefær og soja. Lav evt. fyldet klar dagen før, så du kun skal lave det "sjove" med at rulle.

4-5 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 35 min.

 
# Ingredienser til Forårsruller med sursød sauce:

Forårsruller:

300 g hakket oksekød

2 tsk olie

½-1 rød chili

1 tsk revet ingefær

½ tsk stødt allehånde

100 g kål

lidt salt eller sojasauce

20 stykker forårsrulledej (se TIPS)

1 æggehvide

2 liter olie til stegning

 
Sursød sauce:
1½ dl vand
2 spsk sukker
1½ spsk ris- eller vineddike
1 tsk groft havsalt
1 spsk tomatpuré eller ketchup
1 knsp cayennepeber
1 fed hvidløg
2 tsk majsstivelse
1 spsk vand

 
Tilbehør:
kogte brune ris
1 agurk
*

 
Sådan laver du Forårsruller med sursød sauce:
Brun kødet i olie.
Krydr med finthakket chili, revet ingefær og stødt allehånde.
Snit kålen fint, og steg den sammen med kødet i nogle min.
Smag til med salt eller sojasauce.

 
Læg et dejstykke på bordet med en spids vendt mod dig selv, og læg en skefuld fyld lidt under midten af dejstykket. Se illustration nedenfor.
Pensl med æggehvide hele vejen rundt.
Fold den nederste dejspids ind over fyldet, fold sidespidserne ind, og rul sammen, så der ikke er hul ind til fyldet.
Læg et fugtigt viskestykke over de ventende dejplader - de må ikke tørre ud.

 
Bland vand, sukker, eddike, salt, tomatpuré eller ketchup, cayennepeber og pillet, knust hvidløg i en gryde, og kog det ved svag varme i 5 min.
Rør majsstivelsen ud i vand, rør det i saucen, og kog videre i 2-3 min.

 
Varm de 2 liter olie op til ca. 180 °C i en gryde med høje sider.
Brug et termometer eller steg en brødterning på 1x1x1 cm; den skal blive gylden 1 min.

 
Steg 3-4 ruller sprøde ad gangen. De skal have ca. 4 min.
Dryp de færdigstegte ruller af på et stykke køkkenrulle, og server med sursød sauce, kogte ris og agurk i terninger.

 
Forårsruller med sursød sauce

 
TIPS: For at få dannet en god, sprød stegeskorpe og et mørt indre skal stegningen foregå ved en konstant høj temperatur. Dette opnås ved at stege små portioner ad gangen.
Forårsrulle dej er frostvare i asiatiske fødevarebutikker og velassorterede supermarkeder.




Her finder du flere opskrifter på dejlige forårsruller. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.


Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her