Logo

Forloren hare

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forloren hare

 

Denne ret behøver vist ikke nogen introduktion en god dansk ret, som er manges livret. Klassisk gl. dansk opskrift på forloren hare svøbt i bacon. Som mormor lavede den med brun sauce og ribsgelé. Traditionel dansk mad, når det er bedst.

6 personer. Arbejdstid: 45 min. Ovntid: 45 min. Fryse-egnet

 

# Ingredienser til Forloren hare:

Fars:

1 kg hakket oksekød (evt kalv og flæsk)

1 dl fint rasp

2 æg

1 dl bouillon eller mælk

1 lille løg (revet)

1 tsk stødt ingefær

salt og peber

8 tynde skiver bacon

 

Endvidere:

1 spsk hvedemel

2 dl fløde

½ liter bouillon

kulør

 

Sauce:

stegeskyen

1 dl fløde

evt. jævning

ribs- eller rønnebærgelé

salt og peber

*

 

Sådan laver du Forloren hare:

Ælt det hakkede kød med rasp, sammenpiskede æg og væde.

Rør løg og krydderier i.

Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.

Svøb baconskiver over og brun "haren" ved 225 °C i 15 min.

Skru derefter ned til 160 °C.

 

Udrør melet i den kolde fløde og bland med bouillonen.

Tilsæt evt. lidt kulør.

Hæld det over haren og lad den stege i ca. 40 min.

Si stegeskyen over i en gryde og tilsæt fløde.

Bring det i kog og jævn til sauce.

Smag til med gelé, salt og peber.

 

Server haren med kogte eller brunede kartofler eller hasselbackkartofler samt en salat.

 

Hasselbackkartofler: Beregn 1 stor kartoffel pr. person, skræl dem og skær tynde skiver i dem, uden at skære helt igennem.

Sæt dem i et smurt ovnfast fad, drys med salt og peber og pensl med smør.

Sæt dem i ovnen sammen med haren, efter den er brunet.

 

INFO: Forloren hare er en madret, der består af et ovnstegt farsbrød. Farsbrødet kan fremstilles af hakket svinekød, hakket kalv/flæsk eller hakket oksekød. Traditionelt lægges røget spæk på farsbrødet, men nyere opskrifter benytter ofte bacon. For at understrege rettens karakter af "vildt" krydres ofte med eksempelvis enebær og serveres med ribsgelé, asier m.v. Der er dog mange varianter af retten.


Se flere dejlige desserter her

  


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 34.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her