Logo

Grøn salat med misodressing, stegt kyllingebryst og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grøn salat med misodressing, stegt kyllingebryst og rejer

 

Miso giver en god umami-smag til salaten. Prøv også dressingen til ristede grønsager som fx gulerødder eller kål.

4 personer. Er I kun to Grøn salat med misodressing, stegt kyllingebryst og rejer, så halver opskriften. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca. 1 time.

 

# Ingredienser til :

4 stk kyllingebryst med skind

2 hjertesalater eller anden sprød salat

½ agurk

1 bundt radiser

200 g kogte, pillede rejer frisk koriander eller dild

 

Misodressing:

4 spsk mørk eller lys miso (japansk sojabønnepasta se tips)

2 spsk riseddike eller friskpresset citronsaft

1 spsk sesamolie

1 fed hvidløg

1 tsk flydende honning

1 tsk sojasauce

evt. lidt vand

Tilbehør: brød

*

 

Sådan laver du Grøn salat med misodressing, stegt kyllingebryst og rejer:

Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle.

Brun det på begge sider i en dyb pande med olie.

Krydr med salt og peber.

Tilsæt lidt vand, læg låg på, og lad kødet dampstege færdigt i ca. 20 min., til kødsaften er klar. Skær kyllingekødet i skiver på tværs af kødfibrene.

 

Pisk miso sammen med riseddike eller citronsaft og sesamolie, og smag til med knust hvidløg, honning og sojasauce.

Tilsæt lidt vand i, hvis dressingen er for tyk eller for kraftig i smagen.

 

Riv salaten i mindre stykker, og bland med skiver af agurk og radiser samt miso-dressing.

Anret salaten på 4 tallerkener.

Fordel kyllingestykkerne på salaten, læg rejer på toppen, og drys med koriander eller dild.

Server godt brød til.

 

TIPS: Miso er en japansk bønnepasta, der består af fermenterede saltede sojabønner tilsat varierende mængder byg eller ris. Miso laves både mørk og lys og har smag af umami. Miso bruges til den japanske misosuppe og tilsættes den rygende varme suppe til sidst - miso må ikke koge.

Prøv smagfuld miso i dips og salatdressinger.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 628 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingebryst med lakrids og mandlerDenne opskrift er både sjov og enkel. Kødet skal have tid til at marinere med...
• Ris med kylling, grønt og syltede gulerødderDenne ret er oprindeligt koreansk og hedder bibimbap. Det er små retter oven på ris, som...
• Kylling med sennep-citronsauceEn meget hurtig ret at få på bordet, og så er den fyldt med masser af gode vitaminer....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os