Logo

Grønsagssuppe og hane i riesling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagssuppe og hane i riesling

 
Vi lægger ud med en lille nem og lækker grønsagssuppe før ugens gode simreret med hane i riesling sættes på bordet - opskrift på en dejlig menu.

 
Vi lægger ud med en lille nem og lækker grønsagssuppe før ugens gode simreret med hane i riesling sættes på bordet - opskrift på en dejlig menu.

 

 
Klar grønsagssuppe
Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid: 10 min. 4 personer
#
¾ l grønsagsbouillon
3-4 stilke bladselleri
2 gulerødder
1 porrer
2 tsk koncentreret tomatpuré
salt og friskkværnet peber

 
Tilbehør:
brødcroutoner eller brød
*
Rens grønsagerne og snit dem fint.
Kog dem ca. 5 min. i bouillonen, til de er lige akkurat møre.
Tilsæt tomatpuré og smag suppen til med salt og peber.
Server rygende varm med brødcroutoner eller brød.

 
Hane i riesling
Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 55 min. Fryse-egnet 4 personer
#
1 hane eller stor kylling, ca. 1½ kg
25 g smør
2 spsk olie
250 g skalotteløg
1 suppevisk: et par laurbærblade, persillestilk og evt. løvstikke (bundet sammen)
2-3 spsk hvedemel
4 dl riesling eller anden hvidvin
salt og friskkværnet peber
250 g champignon
bredbladet persille

 
Tilbehør: 4 dl fuldkornsris
*

 
Skær hanen eller kyllingen ud i 4 eller 8 stykker.
Brun kødet i en stegegryde i gyldent smør og olie.

 
Pil skalotteløgene og læg dem i gryden sammen med suppevisken.
Drys med mel og steg i nogle min.
Hæld vin på og krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad retten småsimre i ca. 45 min. ved svag varme, til kødet er gennemstegt.

 
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Brun dem på en tør pande og vend dem i saucen lige før servering.
Smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille og server med kogte ris.

 
Grønsagssuppe og hane i riesling

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her