Logo

Karbonader med gremolata og marinerede grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Karbonader med gremolata og marinerede grønsager

 

Det nye tilbehør til karbonaderne er fyldt med smag og nogle af sæsonens dejligste grønsager.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 18 min. Ikke fryse-egnet.

4 personer. Er I kun to Karbonader med gremolata og marinerede grønsager, så halver opskriften.

 

# Ingredienser til Karbonader med gremolata og marinerede grønsager:

Karbonader:

500 g hakket kalve- og/eller svinekød

1 spsk olie eller smør til stegning

 

Gremolata:

1 bdt persille (finthakket)

50 g parmesanost (revet)

1 fed hvidløg (finthakket)

½ usprøjtet citron

1 tsk fintrevet citronskal

 

Grønsager:

3 spsk olie

1 bdt radiser (skiver)

4 tomater (både)

1 bdt forårsløg

1 lille spidskål

1 bdt grønne asparges

salt og peber

 

Tilbehør:

1 kg nye kartofler

*

 

Sådan laver du Karbonader med gremolata og marinerede grønsager:

Bland persille, parmesan og hvidløg med 1 tsk fintrevet citronskal.

Gem gremolata'en til senere.

 

Rør saften af den halve citron og olien sammen i en stor skål.

Vend radiseskiver og tomatbåde i dressingen.

 

Rens forårsløgene.

Skær spidskålen i 2 cm brede både.

Knæk enderne af de grønne asparges.

 

Damp forårsløg, spidskål og asparges i en gryde med lidt vand i bunden i ca. 5 min. under låg, til grønsagerne er møre med lidt bid.

Lad de dampede grønsager dryppe af i en sigte og vend dem med tomater og radiser.

Krydr med salt og peber.

 

Form kødet til fire bøffer og brun dem på begge sider på en varm pande med olie eller smør.

Skru ned for varmen og lad karbonaderne stege endnu 4 min. på hver side.

Krydr med salt og peber.

Server karbonaderne med kogte kartofler og drys gremolata'en over begge dele.

Server de marinerede grønsager til.

 

Karbonader med gremolata og marinerede grønsager

 

Se forskellen på krebinetter og karbonader HER



 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadeller med kold kartoffelsalat, radiser og purløgSkøn kold kartoffelsalat med radiser, forårsløg og purløg, der smager rigtig ... Salaten...
• Stor pandefrikadelle med kartoffelsalatPrøv at stege frikadellefarsen som Em kæmpestor frikadellebøf det er en hyggelig og nem...
• Frikadeller med kold kartoffelsalat, radiser og purløgSkøn kold kartoffelsalat med radiser, forårsløg og purløg, der smager rigtig ... Salaten...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os