Logo

Laks på to måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks på to måder


Laks er hurtig og lækker mad, og med sprøde salater gør frokosten frisk og indbydende. Nyd også lidt laks til aftensmad evt. efterfulgt af lun leverpostej (se opskriften på dette).

Husk at laksen inden marinering skal have været nedfrosset til -18 °C i mindst 24 timer. Lad laksen tø op i køleskabet, så løber der ikke så meget vand fra.

 


Laks på to måder:
Citrusmarineret laks
Røget laks med sellerisalat
 
Citrusmarineret laks

Arbejdstid: 25 min. Trækketid: 2 døgn 6 personer
 
# Ingredienser til Citrusmarineret laks:
500 g laksefilet med skind
1 tsk tørret korianderfrø
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
1 økologisk citron
friskkværnet peber
 
Fennikelsalat:
1 fennikel
½ bundt dild
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør: groft hvedebrød eller rugbrød
*
 
Sådan laver du Citrusmarineret laks:
Læg laksen i et fad eller plasticbeholder med skindsiden nedad.
Stød korianderfrøene i en morter og bland dem med salt og sukker.
Drys salt/sukkerblandingen jævnt over laksen.
Dæk fad eller beholder med køkkenfilm eller låg og lad laksen trække i 24 timer i køleskabet.
Drys laksen med revet citronskal, dryp med citronsaft og peber.
Lad laksen trække i yderligere 24 timer.
 
Fennikelsalat: Rens fennikelknolden og skær den i papirtynde skiver brug fx et mandolinjern.
Skyl og tør dilden og hak dem groft.
Bland olie og citronsaft med salt og peber og vend fennikel og dild grundigt med dressingen.
Server laksen i tynde skiver med fennikelsalat og brød.
 
Tips: Skift evt. lidt af citronskallen ud med skal og saft af 1 økologisk limefrugt.


Røget laks med sellerisalat
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 2 min. 6 personer


# Ingredienser til Røget laks med sellerisalat:

300 g røget laks i skiver
 
Sellerisalat:
½ knoldselleri (ca. 400 g)
1 lille bundt persille
3 spsk mayonnaise
1½ dl cremefraiche eller skyr
1 spsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør: groft hvedebrød eller rugbrød
*
 
Sådan laver du Røget laks med sellerisalat:
Skræl sellerien og skær den i små terninger.
Kog dem i spilkogende letsaltet vand i 1-2 min.
Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte.
Skyl, tør og hak persillen (tag lidt hele blade fra til pynt).
 
Pisk mayonnaise, cremefraiche eller skyr og sennep sammen.
Vend selleri og persille i dressingen og smag til med salt og peber.
Anret den røgede laks på et fad sammen med sellerisalaten.
Pynt med persille og server med brød.

 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her