Logo

Lasagne og vandbakkelser med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne og vandbakkelser med frugt


Lasagne er blevet en rigtig klassiker i mange danske hjem. Vi bringer en god opskrift, der kræver lidt tid i køkkenet. Desserten er en anden klassiker: Vandbakkelser med flødeskum.

 

Lasagne og vintersalat

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 60 min. Fryse-egnet. (4-5 personer)

 

# Ingredienser til Lasagne:

Kødsauce:

500 g hakket oksekød

2 spsk olie

2 løg (hakkede)

3 fed hvidløg (knuste)

250 g bladselleri (fintsnittet)

5-6 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)

2 dåser hakkede tomater

2 dl rødvin

salt og friskkværnet peber

 

Bechamelsauce:

25 g smør

2 spsk hvedemel

4 dl mælk

muskatnød

salt og peber

 

Endvidere:

12 lasagneplader (friske eller forkogte)

125 g revet ost

 

Vintersalat:

200 g hvidkål (fintsnittet)

2-3 gulerødder (tynde skiver)

2-3 spsk olie-eddike-dressing

bredbladet persille (hakket)

*

 

Sådan laver du Lasagne:

Kødsauce: Brun kødet i en gryde med olie.

Tilsæt løg og steg dem klare.

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre min. 20 min.

Spæd evt. med lidt vand og smag til med salt og peber.

 

Bechamelsauce: Smelt smør i en gryde og rør melet i.

Rør gradvist mælken i og kog saucen igennem under omrøring.

Skru ned og lad den simre 8-10 min.

Smag til friskrevet muskatnød, salt og peber.

Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad:

Begynd med et lag kødsauce, herefter lasagneplader og til sidst bechamelsauce osv.

Slut af med bechamelsauce.

Bag lasagnen i en 200 °C varm ovn i ca. 20 min.

Drys med ost og bag videre ca. 10 min.

Vintersalat: Bland kål, gulerod og olie-eddike dressing og drys med persille.

Server lasagnen med vintersalat.

 

Vandbakkelser med flødeskum og frugt

Arbejdstid: ca. 30 min. Koge/bagetid: ca. 25 min. Ikke fryse-egnet. (8 stk)

 

# Ingredienser til vandbakkelser:

100 g smør 1 dl vand

100 g hvedemel 2-3 æg

ca. 500 g frisk frugt 2 dl piskefløde

112 stang vanilje 2-3 spsk flormelis

*

 

Sådan laver du vandbakkelser:

Smelt smør og vand sammen i en gryde.

Tilsæt melet på en gang og rør kraftigt med en træske, til dejen slipper gryden.

Køl dejen af og rør æggene i et ad gangen.

Varm ovnen op til 200 °C.

Form dejen til boller med to skeer og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag dem ca. 20 min. nederst i ovnen til de er sprøde og gennembagte.

Lad dem afkøle på en rist.

Rens frugten og skær den i terninger.

Pisk fløde, vaniljekorn og flormelis til blødt skum.

Skær et låg af vandbakkelserne og fyld dem med flødeskum og frugt.

 

Se flere 2-retters menuer her 

 

Lasagne og vandbakkelser med frugt


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her