Logo

Luksusgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Luksusgryde

 

En herlig gryderet til en søndagsmiddag - det bliver en god dag. Server med kogte ris eller kartoffelmos, evt også en lækker dessert.

Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 35 min. Fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to Luksusgryde, så halver opskriften

 

# Ingredienser til Luksusgryde:

600 g mørbrad (okse, kalv eller svin)

1-2 spsk olie

25 g smør

1-2 løg (finthakket)

2-3 fed hvidløg (finthakket)

250 g champignon (hele, halve eller kvarte)

1 rød peberfrugt (strimler)

¼ liter hvidvin (eller bouillon)

1 tsk paprika

½ tsk estragon

½ tsk timian

½ tsk basilikum

¼ liter piskefløde

50-75 g blåskimmelost eller brie

saucejævner eller majsstivelse

salt og peber

Tilbehør: kogte ris eller kartoffelmos

*

 

Sådan laver du Luksusgryde:

Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver/terninger og krydr det med salt og peber.

Brun det i en varm stegegryde med olie og smør - gerne a 2 omgange.

 

Tag kødet op af gryden og steg løgene gyldne og bløde 8-10 min.

Tilsæt hvidløg, champignon og peberfrugter og steg under omrøring 5 min.

Tilsæt vin (eller bouillon) og krydderier og kog det igennem.

Tilsæt fløde og ost og giv det et opkog.

Læg kødet i saucen og varm retten igennem til kødet er varmt.

Jævn evt. saucen med saucejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Smag til med salt og peber og server med det valgte tilbehør.

 

Så bliver det en god dag - server evt en lækker dessert - så bliver det en ekstra god dag.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlige mørbrad. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

Se dejlige desserter her


Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbrad med æbler og sveskerForloren and er en herlig og fyldig efterårsret. Det er simpelthen svinemørbrad fyldt med...
• Mørbradspid med ovnbagte kartofler og tomatsalatMørbrad er hurtig og lækker grillmad. Server den som små bøffer på spyd med en salat af...
• Grillede mørbradskiver med rosmarin, salat og pastaMørbrad er let og hurtig at tilberede. Vi har krydret med frisk rosmarin og citron. Tilsæt...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os