Logo

Ossobuco med øl og Æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ossobuco med øl og Æblekage

 

Nu er det sæson for simreretter. I denne uge står den på ossobuco, som her er tilberedt med øl, laurbærblade og sort peber. Desserten er en gammeldags æblekage.

 

Ossobuco med øl

Gammeldags æblekage

 

Ossobuco med øl

Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer Fryse-egnet. 4 personer



# Ingredienser til Ossobuco med øl:

4 tykke skiver kalveskank med ben

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

4 spsk hvedemel

3 løg (hakkede)

3 gulerødder (tykke skiver på skrå)

3-4 laurbærblade

3 dl øl + ca. 2 dl vand

2 dl perlespelt

Drys: bredbladet persille (hakket)

*

 

Sådan laver du Ossobuco med øl:

Rids senerne i kanten af kødskiverne og dup kødet tørt med køkkenrulle.

Brun kødstykkerne på begge sider på en varm pande med olie.

Krydr med salt og peber og drys med mel.

 

Læg grønsager og laurbærblade i bunden af et ovnfast fad.

Læg kødet oven på og tilsæt øl og vand op til kødet.

Dæk fadet med låg eller stanniol, sæt det i ovnen og tænd den på 175 °C.

Lad retten stege i 1½ 2 timer til kødet er mørt (vend det efter ca. 1 time).

 

Skyl spelten i koldt vand og kog den 20 min. i letsaltet vand

(se pakkens anvisning). Hæld kogevandet fra og rør spelten i stegeskyen.

Smag til med salt og peber.

Anret på tallerkner, drys med persille og server.

 

Gammeldags æblekage

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: ca. 20 min. Æblemosen kan fryses (6 personer)

 

# Ingredienser til Gammeldags æblekage:

Æblemos med karamel:

1 kg syrlige æbler

ca. 200 g sukker

evt. 2 spsk citronsaft

 

Kagerasp:

4 skiver lyst brød (uden skorpe)

100 g sukker

50 g smør (smeltet)

 

Endvidere:

ca. 2 dl piskefløde

75 g hasselnøddekerner (hakkede)

*

 

Sådan laver du Gammeldags æblekage:

Æblemos: Skræl og udkern æblerne og skær dem i grove stykker.

Smelt sukker til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykkerne under omrøring.

Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand.

Læg låg på og kog æblerne møre 8-10 min.

Rør dem til mos og smag til med sukker og evt. citronsaft.

 

Kagerasp: Smuld r brødet til krummer og bland det med sukker og smør.

Bred det ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, sæt i ovnen og tænd på 125 °C.

Bag til raspen er sprød og gylden.

 

Anret æblemos og ristet rasp i portionsskåle.

Pisk fløden til blødt skum og fordel den på desserterne.

Drys med hakkede nødder.


Se flere 2-retters menuer her 


En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer og igen i et utal af varianter. 

Dette er en  Æblekage type 1. Se Æblekage - hvad kan det være?

Du får de bedste opskrifter på æblekage på Kogebog.dk - prøv selv -

 

Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser og sæt mere smag på hverdagen. På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige opskrifter og madartikler. Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller se Mad til 1, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.



 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillstegt schnitzel med sur-søde tomaterDe sur/søde tomater er lækkert tilbehør til både kød, fugl og fisk. Tomaterne kan sagtens...
• Saltimbocca med salat og brødSaltimbocca laves af en kalveschnitzel med skinke og salvie - saftig italiensk ret med en...
• Grillstegt schnitzel med sur-søde tomaterDe sur/søde tomater er lækkert tilbehør til både kød, fugl og fisk. Tomaterne kan sagtens...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os