Logo

Ristet torskerogn med kapers og mos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ristet torskerogn med kapers og mos

 
En af årstidens store delikatesser er frisk torskerogn. Nyd den friskkogt og gerne som her, ristet i smør. Kog evt. lidt ekstra torskerogn til pålæg.
Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min. Ikke fryse-egnet. (rå torskerogn kan fryses)
2 personer. Er du alene så halver portionen.

 
# Ingredienser til Ristet torskerogn med kapers og mos:
ca. 400 g frisk torskerogn ("bukser")
salt og friskkværnet peber
2 tsk groft salt pr. liter kogevand
25 g smør
4 tsk kapers
2 spsk hakket kruspersille

 
Kartoffelmos:
600 g melede kartofler
1½-2 dl mælk
15 g smør

 
Rosenkål:
300 g rosenkål (halve)
5-10 g smør
Pynt: bredbladet persille
Tilbehør: evt. citron
*

 
Sådan laver du Ristet torskerogn med kapers og mos:
Skyl forsigtigt rognen i koldt vand, så hinderne ikke-går i stykker.
Krydr med salt og peber og pak rognen ind i stanniol eller bagepapir.
Læg pakken i en gryde med vand og salt og kog rognen ved svag varme i ca. 30 min.
(kortere tid for små bukser og op til 45 min. for store).

 
KARTOFFELMOS: Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.
Kog dem møre i vand, der akkurat dækker (ca 20 min.).
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser eller purépresse.
Tilsæt varm mælk, blødt smør og smag mosen til med salt og peber.

 
Damp rosenkålene 3-4 min. i lidt letsaltet vand tilsat smør.
Skær rognen i skiver og rist dem et par min. på hver side på en pande med gyldent smør.
Tilsæt kapers og persille og varm det kort op.
Anret ristet torskerogn med kapers/persilleblandingen, mos og rosenkål.
Server citronbåde til.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her