Logo

Svinefilet med kartoffelpanade og skånsk æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinefilet med kartoffelpanade og skånsk æblekage


Inviter weekendgæster på en dejlig oktober-menu med rodfrugter og æbler. Stegen er pakket ind i revne kartofler, der bliver sprøde i ovnen. Æbledesserten er bagt med æblemos og ristet brød.

 
Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 45 min. Kødet er fryse-egnet. 4 personer

 
# Ingredienser til Svinefilet med kartoffelpanade:
750 g svinefilet (svinekam uden svær og fedt)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
1 kg kartofler
½ dl olie

 
Rå rodfrugtsalat med sennepsdressing:
300 g rødbede
300 g knoldselleri
2 spsk grov dijonsennep
1½ dl piskefløde
1 tsk hvidvinseddike
salt og peber

 
Tilbehør: grøn salat
*

 
Sådan laver du Svinefilet med kartoffelpanade:
Dup kødet med køkkenrulle, brun det på en pande i smør og olie og krydr med salt og peber.

 
Skræl kartoflerne, riv dem groft og pres væden af dem.
Bland kartoflerne med olie og krydr med salt og peber.
Læg halvdelen på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
Læg det brunede kødstykke ovenpå og tryk resten af kartoflerne i et jævnt lag omkring kødet.
Stil fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 40 min.
Brug gerne et stegetermometer og steg til centrumtemperaturen er 65 °C.
Lad stegen hvile i ca. 10 min før den skæres den i skiver.

 
Salat: Skræl grønsagerne og riv dem groft.
Bland dem med en dressing af sennep, fløde og eddike.
Smag salaten til med salt og peber.
Server kød og kartofler med rodfrugtsalaten og evt. grøn salat.

 
Svinefilet med kartoffelpanade og skånsk æblekage

 
Skånsk æblekage med vaniljesauce
Æbledesserten er bagt med æblemos og ristet brød.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 15 min. Kagen er fryse-egnet. 4-6 personer

 
# Ingredienser til Skånsk æblekage med vaniljesauce:
300 g hvedebrød
100 g sukker
2 spsk stødt kanel
2 spsk stødt kardemomme
200 g smør
500 g æblemos

 
Nem vaniljesauce:
200 g cremefraiche eller syrnet fløde
1 stang vanilje
1 spsk flormelis

 
Tilbehør: 2 røde æbler
*

 
Sådan laver du Skånsk æblekage med vaniljesauce:
Skær skorperne af brødet og hak det i en foodprocessor.
Bland brødet med sukker og krydderier og steg det gyldent i smør i ca. 10 min ved svag varme.

 
Læg halvdelen af blandingen i bunden af en form på 25x15 cm.
Læg æblemos oven på og pres sammen.
Afslut med et lag brød. Bag kagen i ca. 15 min. ved 175 °C.

 
Rør cremefraiche med vaniljekorn og flormelis.
Vask æblerne og skær dem i små terninger.
Server æblekagen lun med vaniljesauce og æbleterninger.

 
TIPS: Sådan laver du en god æblemos: Skræl 1 kg madæbler og skær dem i både uden kernehus. Kom dem i en gryde med ½ dl vand og ¼ vaniljestang eller 1 stykke hel kanel.
Damp dem møre under låg 5-10 min. Tag låget af, rør rundt og kog æblerne til en tyk mos.
Smag til med ca. 50 g sukker og 1-2 tsk citronsaft. Sæt mosen til afkøling. 

Se flere 2-retters menuer her  

 
Svinefilet med kartoffelpanade og skånsk æblekage
 


En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer og igen i et utal af varianter. 

Dette er en  Æblekage type 1. Se Æblekage - hvad kan det være?

Du får de bedste opskrifter på æblekage på Kogebog.dk - prøv selv -

 

Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser og sæt mere smag på hverdagen. På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige opskrifter og madartikler. Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller se Mad til 1, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.



 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her