Logo

Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli

 

Vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon

4 personer. Er I kun to Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli, så halver opskriften. Arbejdstid: 45 min. Stege-/kogetid: 2-3 timer.

 

# Ingredienser til vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon:

750 g vildtsvinebov uden ben (eller svinenakkekam)

25 g smør

2 spsk olie

salt og friskkværnet peber

2-3 spsk hvedemel

½ flaske rødvin

4-5 porrer

½ knoldselleri

2 tsk enebær

2 laurbærblade

 

Baconstegte rosenkål:

16-20 stk. rosenkål

16-20 tynde skiver røget bacon

1 dl olie

 

Tilbehør: pillekartofler persille

*

 

Sådan laver du vildsvinesteg med rødvinssauce og rosenkål med bacon:

Brun kødet i smør og olie på en varm pande, krydr med salt og peber, og læg stegen i et ovnfast fad.

Drys mel på panden, og rør det ud i fedtstoffet.

Kog panden af med rødvin, og hæld den i bunden af fadet.

Læg stykker af porre, selleri i terninger, knuste enebær og laurbærblade i fadet, og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 2 timer, til kødets centrumtemperatur er 68 °C (målt med stegetermometer).

 

Si saucen over i en gryde, jævn den om nødvendigt, og smag til med salt og peber.

Gem urterne.

 

Rens rosenkålene, og kog dem i vand i 5 min.

Dryp dem godt af.

Læg en skive bacon stramt omkring hver rosenkål.

Steg dem i olie på en slip let-pande på alle sider, til baconen er sprød.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

 

Skær vildtsvineboven i skiver, og server med urter, rødvinssauce, baconstegte rosenkål og kogte kartofler.

Drys med hakket persille.

 

Trifli med svesker

4 personer. Er I kun to Vildsvinesteg med rødvinssauce og svesketrifli, så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 2-3 timer

 

# Ingredienser til trifli med svesker:

250 g tørrede svesker

3 dl recioto-vin, portvin eller koncentreret solbærsaft

12 makroner

 

Vaniljecreme:

2½ dl sødmælk

1 spsk majsstivelse

2 æg

40 g sukker

1 stang vanilje

½ dl piskefløde

 

Drys:

50 g mørk chokolade

*

 

Sådan laver du trifli med svesker:

Varm vinen op til kogepunktet, og hæld den over sveskerne, så de er dækkede.

Lad dem trække i et par timer.

Pisk mælk, majsstivelse, æg, sukker og vaniljekorn sammen i en gryde, og bring det i kog under piskning.

Kog og pisk i 3 min., og hæld cremen i en skål til afkøling.

Pisk fløden til blødt skum, og vend det sammen med vaniljecremen.

Læg makroner i portionsglas, og fordel de udblødte svesker og saften i glassene.

Fordel cremen i portionsglassene, og drys med hakket chokolade.

 

INFO: Recioto della Valpolicella er en sød italiensk dessertvin fra Valpolicella i Italien.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gode vildt opskrifterMan behøver hverken at være jæger eller kende en jæger, for at spise vildt. I vildtsæsonen...
• Vildtgryde med svampeDe fleste udskæringer af vildt kan bruges til dejlige gryder med sauce og svampe. Hvis du...
• Vildtgryde med svampeDe fleste udskæringer af vildt kan bruges til dejlige gryder med sauce og svampe. Hvis du...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os