Logo

Grønne pandekager med stenbiderrogn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grønne pandekager med stenbiderrogn


Forår er sæson for stenbiderrogn, som er en god dansk delikatesse. Hvis du har tid, så rens den selv det er meget billigere (se tips) - alternativt køb fra glas

Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: 8 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til Grønne pandekager med stenbiderrogn:

150 g renset stenbiderrogn

 

Pandekager:

½ dl havregryn

1 dl hvedemel

1 knsp salt

1 æg

1 dl mælk

50 g frisk spinat (eller blandede krydderurter)

15 g smør

 

Tilbehør:

2-4 spsk cremefraiche

1 lille rødløg (finthakket)

*

 

Sådan laver du Grønne pandekager med stenbiderrogn:

Bland havre, mel og 1 knsp salt i en skål og rør ægget i.

Tilsæt mælk og skyllet, slynget og hakket spinat (eller krydderurter).

Bag dejen som 4-6 små pandekager på en varm pande med en smule smør.

Server med stenbiderrogn, cremefraiche og finthakket rødløg.

 

Tips: Sådan renses stenbiderrogn:

Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn og skrab rognen ud i en stor skål.

Hæld koldt vand på og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset.

Rens riset og fortsæt, indtil der ikke samles flere hinder i piskeriset.

Hæld rognen i en sigte og skyl med rent, koldt vand.

Lad den dryppe godt af og krydr med salt (ca. 2 tsk).

Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres.

Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryse-egnet.

Der bliver ca. 400 g renset rogn af denne portion.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lækker mad med rognRogn er en smuk luksus-råvare med en meget dejlig smag og man behøver ikke en stor...
• Spinatsalat med røget fisk og stenbiderrognDu kender måske mest stenbideren for dens rogn, men selve fisken kan også spises. Bedst er...
• Lækker mad med rognRogn er en smuk luksus-råvare med en meget dejlig smag og man behøver ikke en stor...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!