
 
I Paris kan du købe éclairs i ethvert bageri. Eclair betyder
lyn, og navnet hentyder muligvis til, at de små vandbakkelser med fyld kan
spises...
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 1 person 
 
#
Ingredienser til Mocca éclair:
15
g plantemargarine 
45 g
hvedemel 
½
tsk vaniljekorn 
½
dl vand 
et
nip salt 
1
æggeblomme 
1/2
tsk bagepulver 
1
æggehvide 
sukker,
Multisød eller Sukrin 
 
Moccacreme:
100
g yoghurt (drænet) 
1
spsk pulverkaffe 
1
spsk kogende vand 
½ tsk
vaniljekorn 
sukker,
Multisød eller Sukrin 
 
Glasur:
5 g
kakao (usødet) 
5 g
skummetmælkspulver 
1
tsk pulverkaffe 
lidt
kogende vand 
sukker,
Multisød eller Sukrin 
vaniljekorn
*
 
Sådan
laver du Mocca éclair:
Pisk
margarinen sammen med mel, vaniljekorn, vand og salt i en gryde. 
Varm
det op under piskning til en dej og tag gryden af varmen. 
Tilsæt
æggeblomme og bagepulver, mens der piskes. 
Pisk
hviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. 
Smag
til med sødemiddel. 
 
Læg
dejen i fire klatter på bagepapir, der ligger på en bageplade. 
Bag
vandbakkelserne i en varm ovn ved ca. 180 °C i 30 min. 
(Luk
ikke døren til ovnen op undervejs, for så falder vandbakkelserne sammen). 
Hæld
yoghurten op i en skål. 
Opløs
kaffen med 1 spsk kogende vand og afkøl den. 
Rør
den i yoghurten og smag cremen til med vaniljekorn og sødemiddel. 
 
Når
vandbakkelserne er afkølede, flækkes de, og moccacremen fordeles på bundene. 
Rør
kakao, skummetmælkspulver og pulverkaffe sammen i en skål. 
Tilsæt
lidt kogende vand og smag glasuren til med sødemiddel og vaniljekorn. 
Smør
den øverste halvdel af vandbakkelsen med glasuren og læg den forsigtigt oven på
cremen. 
 
Tips:
Server mocca eclair; lige når de er færdiglavede. 
 
Kalorier
549 Kcal. Protein 22 g (17 %) Kulhydrat 48 g (35 %) Fedt 30 g (48 %) Kostfibre 30
g.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD