Logo

Omelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Omelet 

 
Omeletter kan spises både morgen, middag og aften - og varieres i én uendelighed! Find de bedste og mest forskellige omelet-opskrifter her på Kogebog.dk
Frokost. Arbejdstid: 5 min. Stegetid: 3-4 min. Let at lave. Lav pris. 1 person.

 
# Ingredienser til Omelet
2 friske æg
lidt fint salt

 
Endvidere:
20 g frisk smør
*
Sådan laves Omelet
1. Lad 15 g af smørret bruse af på en lille pande (15 cm) uden at brune.

 
2. Pisk imens æg og salt sammen i en skål eller en dyb tallerken.
Pisk ikke for længe, blomme og hvide skal netop finde sammen.

 
3. Hæld omeletmassen på den lille pande og flyt rundt på den med en træspatel eller træske, til den begynder at stivne mod bunden.
Det varer ½-1 minut.

 
4. Lad omeletten hæve og stege for jævn varme, til bunden er fast og gylden, men overfladen stadig fugtig.

 
5. Flyt straks omeletten over på en (varm) tallerken, ellers steger den videre, og fold den en gang midt over.

 
6. Lad det resterende smør smelte ned over omeletten i serveringsøjeblikket.

 
Tips: Mel hører ikke hjemme i omeletter, så får man æggekager.
Små omeletter bliver bedre end store, fordi tyngden i store omeletter gør dem flade.
Da en lille omelet er lavet på få min, kan man lige så godt lave portions-omeletter.
En vellykket omelet kræver friske æg, ellers hæver den ikke tilstrækkelig let.
Det er praktisk at have en lille pande beregnet til omeletter, pandekager o.lign.
De er nemme at gøre helt rene, så omeletten ikke hænger i.
Teflonpander kan skylles rene i hedt vand, støbejernspander kan gnides rene med salt, evt skylles hedt og tørres straks.

 
Omelet med krydderurter:
Tilsæt æggemassen (pkt. 2) en eller flere slags friskhakkede krydderurter: persille, kørvel, estragon, purløg m.fl.
Lidt kogt, hakket skinke kan også tilsættes, og/eller lidt reven ost.

 
Sådan laves Omelet


Omelet 
1. Lad smørret bruse af på en lille pande (15 cm) uden at brune.
Pisk imens æg og salt sammen i en skål eller dyb tallerken.
Pisk ikke for længe, blomme og hvide skal netop finde sammen.


Omelet


2. Hæld omeletmassen på panden og flyt rundt på den med en træspatel, til den begynder at stivne mod bunden.
Det varer ½-1 minut.


Omelet 

3. Lad omeletten hæve og stege for jævn varme, til bunden er fast og gylden, men overfladen stadig fugtig.


Omelet 

4. Flyt straks omeletten over på en (varm) tallerken, ellers steger den videre, og fold den en gang midt over.
Lad lidt smør smelte ned over omeletten i serveringsøjeblikket.
Den kan krydres med salt og peber.

 

Se alle de bedste opskrifter med Omelet

 
INFO: En omelet eller æggekage er som en tærte med blød bund og skorpe og et mere flydende indre. Hovedingrediensen er æg. En æggekage serveres ofte med stegt bacon, purløg, tomater og rugbrød. Den kan fyldes med grønsager, kød (skinke, bacon) og en dessertomelet med syltetøj og frugt. Dessertomeletten kan flamberes. Æggekagen laves i en pande smurt med lidt fedtstof og steges tilpas.
En æggekage er med fløde, og en omelet er på rene æg.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.973 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her