 
 
   
Porresuppe er en dejlig suppe baseret på kartofler, porrer,
bouillon og cremefraiche. Her kombineres porrer med krydderier. Purløg kan
bruges til pynt.
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 person: kan udvides til
flere. 
 
# Ingredienser
1 lille porre
1 kartoffel 
1 spsk smør 
¾ dl hvidvin 
1¼ dl bouillon 
salt og friskkværnet hvid peber
1 knsp reven muskatnød 
2 spsk cremefraiche 
1 æggeblomme 
1 knsp cayennepeber 
1 knsp sukker
Evt lidt purløg
 
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde. 
Gør porren i stand, skær den i ringe og svits dem i det
varme fedtstof. 
 
Skræl kartoflen og skær den i små terninger. 
Kom dem i gryden og svits dem. 
 
Tilsæt hvidvin og lad den koge op. 
Spæd med bouillon og kog suppen igennem under låg i 10 min.
ved jævn varme. 
Tag lidt af grønsagerne fra til pynt.
 
Purer suppen i blenderen eller gennem en trådsigte. 
Kom den tilbage i gryden og varm den op. 
Krydr med salt, peber og reven muskatnød. 
 
Pisk cremefraiche og æggeblomme sammen og kom det i suppen. 
Tag gryden af varmen og krydr med cayenne og sukker. 
Pynt suppen med de grønsager, der blev taget fra. 
 
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.