Logo

Tomatpesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatpesto

 
Enkel og paradisisk: Omtrent sådan ville lykken smage. hvis den kunne spises. Nem og lækker tomatpesto - Brug det fx på brød, rørt i pasta, som topping på laks eller i en salat. Helt perfekt både til tapas og som super nem hverdagsmad.
Til 2 personer 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.

 
# Ingredienser
60 g soltørrede tomater (uden olie)
1 tsk tørret timian.
60 g pinjekerner
40 g parmesan
2 spsk peberfrugtpasta (fx ajvar)
3 tsk olie og parmesan.
salt og peber og sukker.
200 g pasta (fx bavette eller spaghetti)
2 spsk olie
100 g cherrytomater (lad dem evt blive siddende på stilken)
1 spsk friske timianblade
20 g pinjekerner.
 
* Tilberedning
1. 60 g soltørrede tomater (uden olie) kommes i kogende letsaltet vand og koger 5 min sammen med 1 tsk tørret timian.
Vandet hældes fra, men sæt 1 dl af det til side.
Lad tomaterne dryppe af.
60 g pinjekerner ristes let på en pande uden fedtstof.
40 g parmesan rives.
Tomaterne hakkes groft og pureres fint sammen med 40 g pinjekerner, 2 spsk peberfrugtpasta (fx ajvar), kogevandet, 3 tsk olie og parmesan.

 
2. Det krydres med salt og peber og sukker.
200 g pasta (fx bavette eller spaghetti) koges efter anvisningen på emballagen.
På en pande varmes 2 spsk olie op, og 100 g cherrytomater (lad dem evt blive siddende på stilken) steges i den.
1 spsk friske timianblade tilsættes og steger med et øjeblik.
Der krydres med salt og peber.
Vandet hældes fra pastaen, og mens den endnu er lidt våd, blandes den med pestoen.
Den anrettes med tomater, timian og 20 g pinjekerner.

 
Energi pr. portion: 27 g protein, 43 g fedt, 76 g kulhydrater = 804 kcal (3365 kJ)

 
INFO: Denne tomatpesto er lavet på både soltørrede og solmodne tomater, sprøde pinjekerner og en lækker god olie. En nem og lækker måde at få brugt de friske tomater fra drivhuset. Smag evt til med en anelse chili. Kan bruges både til sandwich, som dip, til grillmaden eller pasta. Kom pestoen i et rent glas med låg og opbevar den i køleskabet. Tomatpestoen holder sig fint 1-2 uger og med lidt Atamon endnu længere.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her