
 
Spidskål og laks er en god kombination her bagt med en
cremet ostesauce. Drys overfladen med en blanding af revet ost og rasp, inden
du sætter fadet i ovnen. Så bliver toppen lidt sprød og det er ungerne som
regel glade for. 
Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: ca. 35 min. Fryse-egnet. 4
personer 
 
# Ingredienser til Bagt laks med spidskål og ost:
500 g lakse- eller ørredfilet uden skind 
1 spidskål 
25 g smør 
½ tsk fintrevet muskatnød 
salt og friskkværnet peber 
 
Sauce: 
25 g smør 
3 spsk hvedemel 
5 dl mælk 
75 g revet ost 
(eller ½ liter færdigkøbt mornaysauce) 
Tilbehør: dild og brød 
*
 
Sådan laver du Bagt laks med spidskål og ost:
Tænd ovnen på 200 °C. 
Snit spidskålen fint og steg den i smør ved svag varme, til
den akkurat falder sammen. 
Krydr med muskatnød, salt og peber og læg kålen i et ovnfast
fad. 
Læg stykker af fisk oven på kålen og krydr med salt og peber
 
Sauce: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. 
Pisk gradvis mælken i og kog sauce under omrøring 5 min. ved
svag varme. 
Drys osten i, smag til med salt og peber og hæld saucen over
laks og kål i et jævnt lag. 
Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til overfladen er gylden og
fisken er gennemvarm. 
Drys med dild og server med brød. 
 
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her  
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD