 
 
   
Sommerfugle i maven: Tranebær, sprøde baconstrimler og en
anelse citron hæver denne pastaret op i feinschmeckerklassen 
Til 2 personer 💋 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning:
25 min.
 
# Ingredienser
60 g bacon (førsteklasses kvalitet)
300 g frisk spinat eller 200 g dybfrossen spinat
2 spsk olie
200 g pasta (helst farfalle)
40 g smør
1 tsk smalle strimler citronskal (økologisk) (eller reven
citronskal)
1 tsk tranebær
1 citron
salt, peber
 
* Tilberedning
1. Bacon skæres i brede strimler. 
Frisk spinat gøres i stand og skylles eller dybfrossen
spinat optøs og drypper af
Steg baconstrimlerne sprøde i 2 spsk olie, tag dem op af
panden og stil dem til side. 
Spinaten vendes i det afsmeltede baconfedt og står og simrer
under låg, indtil den er mør. 
Lad den dryppe godt af. 
 
2. Pasta koges i letsaltet vand efter anvisningen på
pakken. 
Smør smeltes og brunes ganske langsomt ved svag varme. 
Citronskal eller reven citronskal og 1 tsk tranebær ristes
et øjeblik i smørret. 
Pastaen dryppes af og vendes i smørret sammen med spinaten og baconstrimlerne. 
Smag til med salt, peber og 1-2 spsk citronsaft.
 
Energi pr. portion: 20 g protein, 38 g fedt, 70 g kulhydrater
= 708 kcal (2966 kJ( 
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.