Logo

Fisk med zucchinisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk med zucchinisauce

Denne lækre fiskeret er god både til hverdag og til fest. Saucen kan forberedes en tid inden og fisken er hurtig at stege.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
ZUCCHINISAUCE:
1 lille løg
2 selleristilke
1 zucchini
1 spsk olie
1¼ dl grønsags bouillon
1 spsk hvidvinseddike
1¼ dl letmælk
2 spsk fløde
salt og cayennepeber

 
TIL FISKEN:
4 fiskefileter à 200 g, fx sej, torsk, kuller eller helleflynder
salt og peber
2 spsk smør eller margarine
1 bundt purløg

 
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint.
Rens selleristilke og zucchini og skær dem i små bidder.

 
2. Opvarm olivenolien i en gryde og svits løgene til de er klare.
Tilsæt zucchini og selleri og lad det stege med yderligere i 1 min tid.
Tilsæt grønsagsbouillon og hvidvinseddike og lad det simre ved
svag varme i ca. 5 min.

 
3. Kør saucen i foodprocessor eller blender til en puré.
Tilsæt mælk og fløde.
Hæld saucen tilbage i gryden og lad den simre i 10 min.
Smag til med salt og cayennepeber.
Hold saucen varm.

 
4. Skyl fisken i rindende koldt vand.
Tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Smelt fedtstoffet på en pande og steg fisken
4-5 min på hver side.

 
5. Hak purløget.
Anret fisken med saucen og garner med det hakkede purløg.
Server med kogte kartofler, brunet zucchini og evt. baguettes til.

 
Tips:


Fisk med zucchinisauce 

Kartoffelsauce: det er også godt med en kartoffelsauce i
stedet for zucchinisauce til fisken.
Skræl 150 g kartofler og skær i tern.
Kog kartoflerne i 2½ dl mælk sammen med
et laurbærblad og en kryddernellike i ca 15 min, eller
til kartoflerne er møre.
Spæd evt. med mere mælk.
Fjern krydderierne og kør saucen i foodprocessor
eller blender. Eller brug en blenderstav.
Smag til med salt, peber og balsamvineddike.
Denne sauce er en god basis for mange andre saucer.
Anvend fx peberfrugt eller gulerødder sammen
med kartofler.

 
Pr. portion: Energi: Kcal 282 = kj 1284
Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 12 g (38%) Fibre 3 g

 
• Kombinationen fisk og grønsager leverer letfordøjeligt protein, mange mineraler og vitaminer.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her