 
 
   
Æblesauce er nemt lækkeri med æbler. Det er skøn allround sauce,
som kan serveres til alt fra kylling, oksekød eller som her med kalvelever –
det er godt
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
 
# Ingredienser
1 spsk smør 
1 løg 
2 forårsløg
1 lille syrligt æble 
1 tsk grønne peberkorn 
1 knsp timian 
2 spsk hvidvin 
1½ dl bouillon 
2 spsk cremefraiche 
salt og friskkværnet hvid peber
2 cl æblemost 
150 g kalvelever 
1 spsk smør 
 
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde. 
Hak løget fint og striml de istandgjorte forårsløg. 
Svits løg og forårsløg i det varme fedtstof. 
Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i både. 
Kom dem på panden og lad dem svitse med et øjeblik. 
Krydr med timian og grønne peberkorn, kog af med hvidvin og
spæd med bouillon. 
Rør cremefraiche i saucen, smag til med salt og peber og
tilsæt æblemost. 
Lad saucen koge ind i S min. ved jævn varme. 
Skær imens kalveleveren i fine strimler. 
Smelt smørret på en pande og steg kalveleveren i det varme
fedtstof. 
Krydr med salt og peber og server leveren i saucen. 
 
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.