Biksemad er en klassisk dansk ret lavet af tern, kød, pølser,
kartofler og løg. Traditionelt var det et måltid lavet på rester, men i disse
dage er det en elsket ret, ofte lavet på friske madvarer.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Stegetid: 8-10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
400-500 g røget medisterpølse
el. 6-8 bayerske pølser el. wienerpølser el. knækpølser
2-3 løg
8-10 kogte kartofler
50 g smør el. margarine
Tilbehør:
4 æg
25 g smør el. margarine
evt bdt persille
* Tilberedning:
1. Skær pølserne i mindre
stykker.
Hak løgene og skær kartoflerne i terninger.
Smelt fedtstoffet og
rist løgene heri.
Tilsæt pølser og dernæst
kartofler og lad biksemaden varme godt igennem.
2. Smelt fedtstoffet
(25 g) og slå æggene ud på panden og lad dem stivne.
3. Server biksemaden
direkte fra panden, læg spejlæggene ovenpå og
drys evt. med hakket
persille.
Giv syltede agurker og rødbeder til.
Tips: Du kan også tilsætte ristet bacon i små stykker, eller æbletern
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
INFO: Biksemad er en varm ret, som tilhører det traditionelle
danske køkken.
Stykker/tern af kogt kartoffel blandes med løg og kødstykker
og steges på en varm pande. Retten serveres med spejlæg og syltede rødbeder og
gerne med HP-sauce, worcestershire sauce (engelsk sauce) og ketchup til, samt
ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med bearnaisesauce.
Retten er oprindelig en måde at anvende rester fra tidligere
måltider.
Biksemad er oprindeligt et sømandsudtryk for plukkekød, hvorfor
biksemad med stor sandsynlighed har nære relationer til det maritime køkken. Biksemad
kan, så vidt vides, dateres tilbage til 1800-tallet. Den svenske
"pyttipanna" er den samme ret som biksemad.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.