Logo

Porre-kartoffelgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porre-kartoffelgratin

 

Her er et lækkert tilbehør, der både er kartoffel- og grønsagsret i et. Den passer godt til både kød og fisk. Gør skålene klar og sæt dem i ovnen, så har du hænderne frie til resten af tilberedningen.

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 30 min. Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til Porre-kartoffelgratin:

1-2 porrer

15 g smør

400 g store kartofler

2 dl fløde 9% eller madlavningsfløde

1 tsk dijonsennep

muskatnød

1 æg

25-50 g parmesan eller en anden fast ost

salt og peber

*

Sådan laver du Porre-kartoffelgratin:

Tænd ovnen på 225 °C.

Rens porrerne og snit dem fint.

Steg dem bløde og blanke i en gryde med smør og krydr dem med salt og peber.

 

Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Vend dem i porrerne og tilsæt fløde.

Lad det simre under omrøring 5 min. og smag til med sennep, revet muskatnød, salt og peber.

 

Pisk ægget sammen med revet parmesanost og rør porre/kartoffelblandingen i lidt ad gangen. Fordel det i 2 smurte ovnfaste skåle og sæt dem i ovnen ca. 20 min.


Se mere lækkert tilbehør her



 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (7 stemmer)
Siden er blevet set 10.847 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her