Porresuppe er en dejlig suppe baseret på kartofler, porrer,
bouillon og cremefraiche. Her kombineres porrer med krydderier. Purløg kan
bruges til pynt.
Tilberedningstid: 20 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 lille porre
1 kartoffel
1 spsk smør
¾ dl hvidvin
1¼ dl bouillon
salt og friskkværnet hvid peber
1 knsp reven muskatnød
2 spsk cremefraiche
1 æggeblomme
1 knsp cayennepeber
1 knsp sukker
Evt lidt purløg
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde.
Gør porren i stand, skær den i ringe og svits dem i det
varme fedtstof.
Skræl kartoflen og skær den i små terninger.
Kom dem i gryden og svits dem.
Tilsæt hvidvin og lad den koge op.
Spæd med bouillon og kog suppen igennem under låg i 10 min.
ved jævn varme.
Tag lidt af grønsagerne fra til pynt.
Purer suppen i blenderen eller gennem en trådsigte.
Kom den tilbage i gryden og varm den op.
Krydr med salt, peber og reven muskatnød.
Pisk cremefraiche og æggeblomme sammen og kom det i suppen.
Tag gryden af varmen og krydr med cayenne og sukker.
Pynt suppen med de grønsager, der blev taget fra.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.