Logo

Ris med safran og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris med safran og citron 

 

Safran og citron giver disse ris et flot særpræg, både mht. farve og smag. Perfekt til stegt fisk.

Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!

Tid: ca 30 min, heraf 20 min til kogning. 4 pers.

# Ingredienser

2 løg

1 spsk smør eller margarine
½ citron

2 dl langkornede ris

5 dl vand

½ g safran

(salt)

½ bdt. persille
¼ tsk peber

PYNT:

1 citron

 
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og hak dem fint.

 
2. Opvarm fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt løgene og lad dem stege et par min.

 
3. Skrub citronen i varmt vand.
Skræl den tyndt, så kun det gule kommer med.

 
4. Kom citronskal i strimler og ris i gryden.
Lad det stege et par min. Rør rundt.

 
5. Tilsæt vand, safran og evt. salt.
Lad risene koge under låg ca 20 min.

 
6. Hak persillen' groft og rør den i.
Smag til med peber og evt. salt.

 
7. Anret risene på et fad og pynt med citronbåde.
Server fx til paneret stegt fisk.

 
Tips: I stedet for persille kan du bruge karse.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her