Logo

Ris og skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris og skinke

 
Den er specielt god til restemad, da man kan bruge en rest kogte ris, en rest kød og du kan også bruge lidt forskelligt af de grønsager du har liggende. Skinke og ris kan varieres med krydderier og krydderurter.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15-20 min.

 
# Ingredienser
1 stort løg
1 porre
50 g smør

350 g (4 dl) italienske arborio ris (i nødsfald grødris)
6 dl bouillon af terning
200-300 g skinke, evt. fra ds.
salt, peber fra kværn

1 spsk hakket frisk persille eller 1 tsk tørret

 
* Tilberedning
1. Pil løget og skyl porren.
Hak løget groft og skær porren i tynde ringe, der svitses et par minutter i smørret i en dyb pande eller gryde.

 
2. Hæld risene i panden/gryden og lad dem svitse 1 min.
Tilsæt kogende bouillon og lad risene koge 10 min. under låg, til de er møre.
De skal ikke være løse og tørre, snarere have grødkonsistens.
Hvis du bruger tørret persille, skal den tilsættes nu.

 
3. Skær skinken i terninger, der varmes i risen.
Smag retten til og tilsæt evt. friskhakket persille.

 
4. En skål grøn salat med eddike/olie marinade passer bedst til.
Desuden knækbrød eller ristet rugbrød med smør.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her