Logo

+ De fire gode gryder - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

+ De fire gode gryder - info

 
Der er ingen ende på de variationer, man kan lave over temaet gryderetter, men stort set kan de inddeles i fire grupper: 


+ De fire gode gryder - info


Grønsagsgryder:
Grønsager og rodfrugter egner sig glimrende til gryderetter, gerne sammen med lidt bacon og tilsat bouillon, evt. af terning. De har tit kort tilberedningstid, hvilket er praktisk i hverdagen. Man kan gøre dem mere mættende med ris eller pasta.
Grønsagsgryder er vitaminrig og billig mad, hvis man vælger sæsonens tilbud.


+ De fire gode gryder - info 

Fjerkrægryder:
Her kan man med fordel bruge fjerkræ fra dybfryseren. Køb endelig ind, når der er tilbud, især på høns og poularder. Hønsekød er neutralt i smagen, så man må godt bruge kraftige grønsager og mange krydderier. Hvis du tit laver fjerkræpaté eller steger kyllingebryst, så gem endelig vinger (ben) og skrog, der kan koges til en dejlig fond.


+ De fire gode gryder - info 

Kødgryderne:
Her bruger vi helst det mindre fine kød. Ved langtidskogning/-stegning bliver det lige så mørt som det dyre kød. Bed slagteren om at få et ben med. Det giver kraft og saft. Grønsager og krydderier afstemmes efter kødsorten. Kødgryderetter har gerne lang tilberedningstid, så det kan betale sig at lave en stor portion, når man er i gang. 


+ De fire gode gryder - info


Fiskegryder:
Under indflydelse af det sydeuropæiske køkken har vi lært at spise fiskegryder. De er hurtigt tillavet og får en fin smag sammen med milde grønsager og smagsingredienser som citron, hvidvin, fløde eller ost. Til de mere elegante fiskegryder tilsætter vi »alt godt fra havet« som rejer, muslinger og andre af vore hjemlige skaldyr.

 
Krydderurter i gryderetter:
Friske krydderurter liver op på gryderetter, ikke blot smagsmæssigt men også synsmæssigt. Den lange kogetid får gryderettens ingredienser og de tilsatte krydderier til at gå op i en højere enhed. De friske krydderurter er naturligvis at foretrække, og heldigvis kan mange af dem fås næsten hele året. En god erstatning er frysetørrede eller tørrede krydderier, som dog skal bruges med måde; de smager kraftigere end de friske.

 
Se en oversigt over de forskellige krydderier og friske krydderurter og deres anvendelse HER.
Læs Gryderetter - HER og Brugen af krydderier Her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er solceller en klam fidus og bondefangeri?
Effektiv reklame - klik her