Logo

Bagværk til fryseren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagværk til fryseren 

 
Det betaler sig en gang imellem at bage en større portion brød, boller eller kager og lægge lidt i fryseren. Næsten alt bagværk kan fryses - også rå gærdej!

 

Halvbagte rundstykker

20-25 stykker. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid: 1 time og 15 min.

 
# Ingredienser:
8½ dl (ca. 500 g) hvedemel
eller:
4 dl (250 g) hvedemel og
5 dl (275 g) grahamsmel
1 tsk salt
3-3½ dl mælk
1 spsk smør
25 g gær (½ pakke)

 
* Tilberedning:
1. Bland mel og salt i en skål.
Varm mælken til den er lunken og smelt smørret i den.
Opløs gæren i den lunkne mælk.

 
2. Rør mælkeblandingen ind i melet og ælt dejen godt til den er blank og glat.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

 
3. Del dejen i lige store stykker.
Form dem til rundstykker.

 
4. Skær et kryds i rundstykkerne med en skarp kniv, pensl dem
med vand og drys evt. med birkes eller sesamfrø.
Lad dem efterhæve i 15 min.

 
5. Bag rundstykkerne på mellemste rille i ovnen til de lige akkurat har fået farve.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Pak dem i plastposer og læg dem i fryseren.

 
6. Når rundstykkerne skal bruges, bages de i ca. 5 min ved 250 °C.

 
Variation:
Bondeboller: Del hver portion dej (til 1 stk.) i 1/3 og 2/3.
Tril begge dele til kugler.
Den lille lægges oven på den store.
Pres skaftet af en træslev igennem midten af de to kugler.
Drys med mel. Bag som ovenfor.


Bagværk til fryseren

 
Tips
Når man vil nedfryse kager og andet fint bagværk, er der visse grundregler, man bør skrive sig bag øret: Det er bedst kun at fryse selve bagværket. Fyldet vil næsten altid gøre kagen »våd« under optøningen. Mange typer creme skiller, når de fryses ned og optøs igen. Flødeskumsfyld er helt uegnet- og glasur bliver tynd. Selv frugt og syltetøj kan give problemer.
Undtagelsen er, hvis man bager fyldet ind i kagen - fx horn med cremefyld eller dobbelte tærter med frugtfyld.
Lagkager og roulader smager altid bedst, hvis de lægges sammen ca. ½ time, før de skal spises. (Husk at rulle rouladen sammen - uden fyld - inden den fryses ned). Medaljer, linsebunde og tærtebunde har også bedst af at blive fyldt i sidste øjeblik. Evt. kan man fylde den godt afdryppede frugt i de bagte bunde og sætte dem i ovnen, til frugten er lun.
Marengs er ganske uegnet til nedfrysning.

 

Se alle de bedste opskrifter med Bagværk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her