Logo

Courgette, zucchini eller squash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Courgette, zucchini eller squash 

 

Courgette, Cucurbita moschata eller Cucurbita pepo, hedder også zucchini eller squash, afhængig af voksestedet.

 
Den stammer fra Sydamerika, og dyrkes nu i stor stil i USA, hvor den hedder squash. Italienerne kalder den zucchini, fordi den sydeuropæiske har en let sødlig smag (zucchero = sukker). Courgette er dens franske navn.

 
Det er en grønsag af græskarfamilien, og den smager af mest, når den har en længde på omkring 15 centimeter. Større eksemplarer er ofte fade, og mindre har ikke nået at udvikle smag nok.

 
Den kendteste courgette er den grønne, selvom der også fås en glattere, gul version. Den grønne minder om en agurk, men skallen er marmoreret og frugten ofte let kantet.
Courgetten dyrkes - nemt herhjemme. Sæsonen er sensommer og efterår. Vi importerer også courgetter, flest fra Italien, Frankrig, Nordafrika - og Israel. Så de fås det meste af året.
Et frisk eksemplar kendes på, at en negl går nemt igennem den sprøde skal. Courgetter kan tilberedes både med og uden skal, det afhænger af retten. Rå eller kogt, dampet, stegt, bagt, friteret, fyldt, stuvet - i reglen som Tilbehør (4 personer) eller frokostret.

 
Endelig bruges også blomsten. Courgetteblomsten skal tages, når selve courgetten er på størrelse med en lillefinger, og før den er begyndt at afblomstre. Det er selve de flotte, gule kronblade, der nænsomt samles om fint fyld, fx fiskemousse og andet let, der kun tåler at dampe stille.

 
Courgetten kan, hvis den er helt fast og uden stødmærker, opbevares et par uger i svale- eller køleskab, længst væk fra kuldeelementet (grønsagsskuffen er bedst). Courgetter mister facon og smag i fryser.

 
Se de bedste opskrifter med Courgetter 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her