Logo

Due

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Due 

 
Duen er en tamfugl, men det skal tages med et vist forbehold, for duer er lidt »vilde« i den forstand, at de lever helt på egne præmisser og ikke lader sig masseopdrætte. Det er et særdeles velsmagende stykke fjerkræ, og dueunger (unge duer) på 4-6 uger er bedst.

 
Nogle mener, at de skal have fløjet en enkelt gang eller to, før de er spiseværdige, andre sværger til pivunger, det vil sige unger, der så at sige står på redekanten, men endnu ikke har forladt den. Men ung skal duen være. Det ses bedst på, at næbroden er blød og fødderne bøjelige, at kødet er relativt lyst og at brystspidsbenet nemt giver efter. Huden skal være så løs, at man kan få fat om den med to fingre, og så er den dækket af et fint dunlag.

 
Ældre duer har ret mørkt kød og brystbensspidsen kan ikke bøjes. Huden ligger tæt mod kroppen og er helt glat. Benene er stive og næbroden tør.
Ældre duer kan være svære at få møre, de har tendens til tørhed, men smagen er god. Mest fordelagtig som suppe/bouillon eller stegt længe under låg i gryde for svag varme. Også vægten afslører noget om duens alder. En ung due vejer 100-200 gram, en ældre 200-400 gram.

 
Til slagteduer vælges de mest kødfulde racer. Ringduen, Columba palumbus, også kaldet skovduen, er let genkendelig på sin blågrå krop og den hvide halsring.
Jagtsæson: 1.8.-31.12. Duer fås frosne, ikke sjældent importerede, uden for sæsonen. Beregn til hovedretter 1 due pr. person.

 
Istandgøring og udtagning se: And.

 
Sådan udbenes en due:
1. Skær med en skarp kniv ned langs begge sider af rygraden.
Snittet skal gå gennem skroget på den nederste halvdel.

 
2. Pres skulderleddet over med fingerspidserne.

 
3. Løsn forsigtigt rygkødet med kniven et par cm på hver side af rygraden.
Fortsæt med at løsne kødet med fingre og kniv tæt mod fuglens skrog.
Så går skindet ikke i stykker.

 
4. Læg et snit langs overlårets underside. Skær forsigtigt benet frit.
Lad underlårets og vingernes knogler blive siddende.

 
5. Skær kraveben og andre småben væk.

 

Se de bedste opskrifter med Duer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (19 stemmer)
Siden er blevet set 5.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her