Logo

Fillo – fillodej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fillo – fillodej

  

Fillodej (fra græsk: φύλλο [fillo] 'blad') er flager af usyrnet meldej, som bruges i retter fra Balkan og Mellemøsten. Stavemåden ”fillo” er ikke korrekt i Danmark.

Fillodej er lavet af hvedemel, vand, lidt olie og raki eller hvid eddike. I nogle desserter bruges også æggeblommer.

Fillodej er papirtynde dejplader, der bliver dejligt sprøde ved bagning, og er et godt bud på en fedtfattig dej.

 
Fillo – fillodej

 
Opskrift på fillodej

 
# Ingredienser til  500 g fillodej:
6 dl hvedemel
2½ spsk olie
3 dl vand
lidt salt
1 spsk eddike – gerne balsamico eddike
*

 
Gem noget af melet til bordet hvor du skal rulle dejen ud.
Bland de resterende ingredienser sammen - olie og melet først.
Ælt godt og lav en bolle af dejen.
Lad dejen hvile ca en time, et køligt sted.
Rul dejen meget tyndt ud, på et bord med lidt mel på -
Du kan evt ruller dejen ud med en pasta maskine, men det kan sagtens gøres på et bord.

 
For at forhindre pladerne i at blive tørre og porøse, bør du lægge et fugtigt klæde 
over pladerne, når du har pakket dem ud.
Herfra tager du så en plade ad gangen.

 
TIPS: Fillodej ligger pakket som en aflang rulle i supermarkedets fryser.
Næringsindhold: Fillodej indeholder ca. 2 g fedt pr. 100 g.

 
Fillo – fillodej

 
--------------------------------------------------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 3.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her