Logo

Fiskebouillon grundopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskebouillon grundopskrift 

 
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.  Fryse-egnet.  

 
# Ingredienser til Fiskebouillon:
1-1½ kg fiskeskrog og -hoveder, gerne af fladfisk, fx søtunge, rødtunge, slet- eller pighvar, rødspætte og skrubbe - eller anden fisk
1 løg
1 porre
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
Endvidere:
10 dl vand eller 8 dl vand og 2 dl tør hvidvin
5 hele, hvide peberkorn
salt

 
* Sådan laves Fiskebouillon:
1. Skyl fiskeskrog og -hoveder godt i koldt vand.
Det er vigtigt til bouillon, fordi blodrester og lignende gør den uklar.
Lad dem dryppe af og del skrogene et par gange.

 
2. Pil og del løget, gør porren i stand.

 
3. Læg fiskeskrog og hoveder, grønsager, krydderurter og peberkorn i en ikke for stor gryde.
Hæld vand (og evt. vin) over - det skal dække helt.
Kog suppen op og skum den omhyggeligt.

 
4. Lad den koge småt under låg i 20 min.
Smag til med salt.
Tag gryden fra varmen og lad suppen stå og trække under låg i 10 min.

 
5. Si bouillonen gennem en finmasket sigte, gerne foret med et rent klæde (etamine) eller med et tyndt lag pladevat.
Pladevat giver ikke afsmag, noget man kan risikere med et maskinvasket stykke.

 
Tips: Kan fryses. Hæld den varm på fryseegnede forme, og lad bouillonen blive kold, før den sættes i fryser. Holdbarhed: 2 måneder.

 

Klaring af supper

En meget fin bouillon helt uden urenheder får man kun, hvis man »klarer« den.

Det gøres således:

Hæld den fedtfri bouillon i en gryde.

Pisk to æggehvider let sammen (ikke til skum!), tilsæt 1-2 skyllede, tørrede og knuste æggeskaller.

Kom det i bouillonen, der bringes i kog, mens der piskes.
Læg låg på og tag gryden fra varmen.

Lad den stå ca 15 min.

Hæld bouillonen gennem et ostelærred eller et kaffefilter.

Nu er den helt klar.

 

INFO: En fond eller bouillon er en vandbaseret madingrediens med umami, der danner grundlag for en lang række andre retter; bl.a. suppe, stuvning og sauce, men varianter kan også spises som suppe eller drikkes.

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her