Logo

Garam masala - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Garam masala - info

 

Garam masala er et indisk blandingskrydderi. Masala betyder krydderiblanding, og der findes mange forskellige masalablandinger - både milde og stærke. En anden kendt masala er tandoori. Garam betyder hot eller stærk. Garam masala er mest almindelig i Nordindien, hvor karryen er karakteristisk for Sydindien. Garam masala er normalt mere aromatisk end karry.

 

Bland din egen masala af:

2 spsk korianderfrø

1 spsk hel spidskommen

10 hele kardemommefrø

2 cm kanelstang

10 sorte peberkorn

6 hele nelliker


Tilberedning 

Rist alle krydderierne på en pande ved middelvarme, indtil der breder sig en liflig duft.

Fjern skallerne fra kardemommefrøene og bræk kanelstangen i mindre stykker.

Stød krydderierne i en morter eller knus dem i en krydderikværn.

Opbevar masalaen i et tæt lukket glas.

 

I grøn masala er de tørrede krydderier suppleret med friske korianderblade og mynteblade. Desuden kan der være grøn chili, hvidløg og ingefær i. Masalaen er blendet med eddike og kokosolie og har konsistens som en pasta.

Grøn masala er en mild, frisk masala, som er god til fisk, skaldyr og grønsager.

Den bruges ligesom garam masala typisk sammen med kokosmælk og yoghurt.

 

Alternativ garam masala opskrift:

2 spsk grønne kardemommefrø

1 tsk brune kardemommefrø

2 spsk korianderfrø

1 spsk spidskommen

1 spsk kommen

½ spsk sort peber

½ spsk. kryddernelliker

1 stang kanel

1 stk hel muskatblomme

½ stk muskatnød


INFO: Garam masala er en indisk krydderblandning. Blandingen kan variere, men indeholder som regel; sort peber, paprika, koriander, Spidskommen, kardemomme, kanel, muskat og nellike. Garam betyder stærk og masala betyder krydderblanding.


Se de bedste opskrifter med Garam masala

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?