Logo

Gode råd om frysning af bær og frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gode råd om frysning af bær og frugt 

 
Bær og frugter kan fryses hele eller i stykker, fx i små portioner, blot du følger disse få gode råd, så får du maximalt udbytte og smag fra dine bær og frugter
 
Frysemetoder
Uden sukker
Frugt og bær kan fryses ned uden sukker (evt. med kunstige sødemidler).
Man kan senere sylte frugt og bær uden sukker, blot der tilsættes geleringsmiddel.
Skal man lave gelé nedfryses frugterne uden sukker.

 
Med sukkerdrys
De allerfleste bærsorter beholder konsistensen bedst, hvis de fryses ned drysset med sukker.
Hvor meget sukker der skal anvendes, afhænger af frugtens sødme.
Frysning med sukkerdrys er især velegnet, når bærrene skal spises rå efter at de er optøet.

 
I sukkerlage
Både bær og frugt bevarer deres smag og aroma bedst i sukkerlage.
Beregn 2-300 g sukker pr. liter vand, alt efter hvor sød råvaren er.
For at undgå misfarvning af pærer, æbler, ferskner etc. tilsættes 1 g ascorbinsyre eller
1 tsk citronsyre til 1 liter sukkerlage.
Kog lagen og stil den til afkøling.
Når den er helt kold, hældes den over frugten, som skal dækkes helt.
Der går ca. ½ liter sukkerlage til 1 kg frugt.

 
Løsfrysning
Bær som skal bruges til pynt bør løsfryses.
Læg bærrene i et enkelt lag på en bageplade eller i bradepanden.
Dæk dem med frysefolie og lad dem stå et par timer i fryseren.
Når bærrene er frosne, pakkes de i aluposer eller i aluforme.
Hele klaser ribs, jordbær med haser på, kirsebær med stilken på etc. kan også fryses.

 
Emballage
Fryseposer af kraftig plast eller alufolie, bokse af alufolie og plastbokse med tætsluttende låg
egner sig godt som emballage.

 
Holdbarhed
Frugt og bær med eller uden sukker har en holdbarhed på 10-12 måneder ved mindst -18 °C
 
Optøning
Frugt og bær, som skal serveres rå, optøes langsomt i stuetemperatur eller i køleskab.
Optøningstiden er afhængig af pakningens størrelse.
Optøede frosne frugter og bær bliver blødere end friske råvarer og mister en del saft.
Derfor skal optøet frugt serveres så hurtigt som muligt.
Skal råvarerne koges til saft, syltetøj, kompot eller grød, lægges de i gryden direkte
fra fryseren.
Kogetiden er omtrent den samme som for friske frugter og bær.
Husk at tilsætte geléringsmiddel, når frosne frugter eller bær skal koges til syltetøj eller
marmelade.
VIGTIGT! Følg brugsanvisningen på pakken.
Gode råd om frysning af bær og frugt  
Frysetøj
Dette er en nem og sund form for syltning.
Her behøves ingen tilsætning af konserveringsmiddel, og sukkermængden bestemmer man selv. Bløde bær moses med gaffel, hårde bær og frugter hakkes groft eller fint, gerne i blenderen eller gennem kødmaskinen, og smages derefter til med sukker.
Frys ned i små portioner, passende til 2-3 dages forbrug, som opbevares i køleskabet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Frysning

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her