Logo

Kikærter - Cicer arietinum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kikærter - Cicer arietinum 

 
Kikært er en bælgplante med oprindelse i Indien. Den vokser også og bruges meget i Mid­delhavsområdet. Nu dyrkes den i varme zoner over hele kloden. Kikærter hedder også garbanzo-ærter eller -bønner. De er særdeles proteinrige og bruges oftest hele, som del af en gryderet eller som puré.

 
De males også til mel. Kikærter forhandles tørrede, og de skal udblødes 8-12 timer (gamle længst) før brug. Iblødsætningsvandet bør være rigeligt og kasseres før kogning.

 
Kog ærterne møre i frisk vand 1-1½ time, eventuelt tilsat løg og krydderier.
Undgå salt i kogevandet, det binder skallen og forlænger mørningstiden.

 

Se de bedste opskrifter med Kikærter

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her