Logo

Kogt høne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogt høne

 
Kogt høne med kogt oksekød, tunge og pølser er god og kraftig vintermad.
En høne, kogt med gode grønsager og krydderier, er det allerbedste udgangspunkt for velsmagende stuvninger og frikasséer. En poulard kan i du fleste tilfælde erstatte en høne, hvis du ikke ønsker så stor en portion.
Til 5-6 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: 1½-2 timer. Fryseegnet

 
# Ingredienser
1 høne på 1½-2 kg
Til kogning pr. liter vand:
¾ spsk salt

4-5 hele peberkorn
4 gulerødder

1 lille selleri
4 porrer
Suppevisk af: selleri- og porretop
1 bdt persille

 
* Tilberedning
1. Gør hønen i stand, hvis det ikke allerede er gjort.
Tør hønen godt med køkkenrulle og kom den i en gryde.
Hæld så meget vand ved, at hønen lige knap er dækket heraf.
Bring vandet i kog og skum.

 
2. Gør imens grønsagerne i stand og bind en suppevisk sammen af selleri- og porretop samt persille.
Kom grønsager og suppevisk i gryden og tilsæt krydderier.

 
3. Lad hønen koge ved svag varme under låg i 1½-2 timer.
Skum af og til suppen fri for grums og urenheder.

 
4. Hvis grønsagerne skal serveres til, tages de op efterhånden som de er færdigkogte.

 
5. Si suppen og lad den blive helt kold, så er det nemmest at skumme fedtet fra.
Hvis hønsekødsuppen skal serveres helt klar, kan det være nødvendigt at si den gennem et klæde lagt i en sigte.
Hvis hønsekød og grønsager skal bruges senere, tages du op af suppen og opbevares hver for sig i køleskab.

 
Forslag til hvad den kogte høne kan bruges til bringes her:

 
Gammeldags hønsekødsuppe med kød- og melboller
Kogt høne med champignonsauce
Kogt høne med grønsager
Kogt høne med savoykål
Hønsefrikassé

Hønsekødstuvning med champignon

Hønse- og blomkålsfrikassé

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 18.894 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her