Logo

Matjessild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Matjessild 

 
Matjes er hentet i det hollandske ord maatjes (tysk: Mädchen), der betyder lille pige. I denne forbindelse hentydes der til en meget ung sild, en sild, der er gydeklar, men som endnu ikke har gydt første gang. På dette tidspunkt er silden specielt fed og lækker, parat som den er til at opfylde naturens krav om artens beståen. I Holland nedlægges matjessild i let saltlage og spises uden yderligere tilberedning. I Danmark er den oprindelige matjessild ikke i almindelig handel. Det, vi herhjemme forstår ved en god matjessild, er en langsomt modnet kryddersild.

 
Der er dog ingen regler for brugen af ordet matjessild, og kvaliteten svinger. Det er vigtigt, at den er fed (islandsk) og at den er langtidsmodnet, det leverandøren kalder »gammeldags modnet«. Der er kontrol med brugen af dette ord. En gammeldags modnet sild er modnet mellem 9 og 18 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Matjessild

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.590 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her