Logo

Mille feuille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mille feuille 

 
En Mille feuille eller napoleonskage er et højt, rektangulært stykke flødekage med mindst to lag butterdej, fyld af kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen.
Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og at have navn fra fransk Napolitain (fra Napoli). Det er uvist, om kagen stammer fra Napoli i Syditalien. En anden teori er, at den skabtes af Napoleons berømte franske kok Marie-Antoine Carême (1784-1833). På flere sprog kaldes kagen tusind blade (på italiensk: mille foglie og på fransk: mille-feuille); det hentyder til butterdejens lagdeling. Dejtypen menes at være en videreudvikling af fillodej, der har tyrkisk oprindelse (baklava), men i Danmark er det butterdej. Mille foglie kan i Italien være andet end en kage og have spinatfyld.
Udtrykket bruges også om en ret bestående af butterdejslag med en fyld af fisk eller skaldyr, som serveres varm til forret.

 
Millefeuille - Se Napoleonskager.

 

Se de bedste opskrifter med Butterdej

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.907 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her