Logo

Om fond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Om fond

 
En vellavet fond er det grundliggende element i de fleste gryderetter. Okse, kalv, fisk og kylling er fremragende at bruge, og heldigvis har de billigere udskæringer af kød, såsom nakkekam, mest smag.
Slagteren kan skære alle slags ben ud i stykker af passende størrelse. Stykkerne bør først brunes i en smule olie i ovnen.
Kom de brunede ben i en stor dyb gryde. Dæk dem godt med vand og tilsæt krydderier og grønsager, såsom løg, selleri, gulerødder, hele peberkorn og en bouquet garni af laurbærblad og timian- og persillekviste. Hvidløg kan også bruges med måde. For meget hvidløg kan overdøve den raffinerede fondsmag.

 
Lad fonden småsimre uden låg i op til 2 timer, men pas på, at den ikke koger.
Hvis der laves kyllingefond, kan man anvende ryggen og halsen eller lade hele kyllingen simre, hvorefter væden beholdes, og kødet anvendes separat.

 
Fiskefond er let at lave ved at anvende fraskårne fiskestykker. En fond bør ikke koge i længere tid end det, der er angivet i opskriften, fordi smagen vil blive bitter.
Overskydende fiskefond kan fryses til senere anvendelse. Frys den i mængder på 2,5 dl i plastposer. Portionerne kan anvendes til at lave supper eller gryderetter.


Hvis du ikke har tid til at lave sin egen fond, kan man købe færdiglavet fond. Visse specialforretninger sælger fond på glas, der er meget velegnet, og som er praktisk at have ved hånden.
Supermarkeder har et bredt udvalg af fonder, både som pulver og terninger, som kan anvendes i stedet for frisklavet fond. De kan være ret salte, så når man bruger dem, skal man ikke tilsætte salt til retten, før man har smagt på den.


Om fond 
Kom en smule olie i en dyb bradepande, læg benene i og brun begge sider i ovnen.


Om fond 

Kom de brunede ben i en stor, dyb gryde og tilsæt vand samt andre ingredienser.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her