Logo

Pilaf - rispilaf - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pilaf - rispilaf - info

 
Pilaf (fra tyrkisk pilav) er en risret, der oprindeligt kommer fra Sydasien og Persien.
Retten bliver tilberedt af langkornede ris kogt i krydret fond i en gryde eller pande. I nogle tilfælde bliver risen ristet i olie eller smør med forskellige krydderier, inden fond tilsættes. Retten kan indeholde løg, kød, grøntsager, tørret frugt og en blanding af krydderier. Afhængig af det lokale køkken bliver de forskellige ingredienser tilføjet under tilberedningen, eller efter at retten er færdig.

 

Kabuli palaw, en populær ret i Pakistan og nationalret i Afghanistan

 
Pilaf og lignende retter kendes fra Balkan, Mellemøsten, Kaukasus, Centralasien, Sydasien, Østafrika, Indien, Latinamerika og Caribien. Risretten er hverdagsmad og nationalret i de afghanske, armenske, aserbajdsjanske, baluchiske, bukhari-jødiske, iranske, pakistanske, swahiliske (kenyanske og tanzanianske), usbekiske, tadsjikiske og tyrkiske køkkener.

 

 
Se gode opskrifter på Kogebog.dk: Rispilafeller Gratinerede squash med krebsehaler



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her