Logo

Vandkastanje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandkastanje

 
Kinesisk vandkastanje, der oftest blot kaldes vandkastanje, er et halvgræs som avles for sine spiselige underjordiske knolde. Den har rørformede grønne stængler som kan blive op til 1,5 m høje. Navnet "vandkastanje" relaterer sig til plantens knoldede rødder, der er spiselige enten rå og/eller kogte.

 
Videnskabeligt navn: Eleocharis dulcis
Familie: Cyperaceae (Halvgræs-familien)
Orden: Poales (Græs-ordenen)

 

Vandkastanje 


Vandkastanjer har en sprød konsistens og en saftig lidt sødlig smag, der kan minde lidt som en blanding mellem rå kartoffel og æble. Smagen er absolut bedst i friske vandkastanjer, den udvandes lidt hos vandkastanjer på dåse


Vandkastanje 

 
Anvendelse: Vandkastanjen smager rigtig godt i thaimad og andre asiatiske retter. Det er med god grund, at denne brune planteknold kaldes for vandkastanje, den ligner nemlig en forvokset kastanje med sit brune skind og lyse indre. Men kastanjen er roden på en sydøstasiatisk vandplante og gemmer sig derfor i mudderet under vandet. Den friske knold skrælles og skæres i bidder, og bruges ofte i Kina og Indonesien i stir-fry eller wokretter, hvor de giver sprødt modspil til kødet og de stegte grøntsager. Vandkastanjer serveres sjældent rå, da nogle mener, de kan være let giftige. Herhjemme findes vandkastanjer fortrinsvis på dåse, og her skal de blege, kastanjelignende knolde blot skyldes under rindende vand, og så er de klar til brug.


Vandkastanje

 

Sæson: Fås hele året.
Vandkastanjer fås på dåse i velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder. Friske vandkastanjer støder man sjældent på herhjemme.

 
Opbevaring: Friske vandkastanjer opbevares i køleskabet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.499 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her