Logo

Crumpets - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crumpets - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Traditionelt rister man crumpets på en gaffel over åben ild i pejsen. Her serveres de som morgenmad. De kan ristes under grillen eller på en brødrister. Crumpets er lækre, når de er hjemmelavede, og de er ikke svære at lave.
Forberedelsestid 10 min + 1 time og 50 min. Tilberedning 45 min. Portionen giver 9 stk.

 
# Ingredienser
4 dl mælk
15 g gær
400 g mel
½ tsk salt
½ tsk natron
olie eller klaret smør, til stegning

 
* Tilberedning
1. Varm mælken i en lille gryde til den er lunken.
Rør gæren ud i den lune mælk.

 
2. Sigt mel og salt i en skål og lav en fordybning i midten.
Hæld lidt af mælken i fordybningen og pisk lidt af melet i mælken.
Tilsæt efterhånden resten af mælken og rør dejen sammen til en jævn blanding.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve lunt 1-1½ time,
til den bobler op og er hævet til dobbelt størrelse.
Opløs natron i 2 dl vand og pisk det i dejen.
Lad den hæve 15-20 min. yderligere.

 
3. Varm olie eller klaret smør på en tykbundet pande ved jævn varme.
Smør eller pensl 3 10 cm udstiksringe med smør eller olie og læg dem på panden.

 
4. Hæld dejen i formene op til ca. 1 cm tykkelse.
Dæmp varmen til meget lav og steg i 7-8 min.
Boblerne fremkommer, efterhånden som pandekagerne bliver bagt.

 
Crumpets - bedst på Kogebog.dk 💘
Når dejen på toppen ser tør ud og har dannet skind, skal pandekagen vendes.
Tag ringene væk, vend pandekagen og brun den på den anden side 1-2 min.
Lad crumpets køle af på en bagerist, dækket med et viskestykke, så de ikke bliver tørre.
Bag crumpets af resten af dejen på samme måde.
Hvis dejen bliver for tyk af at stå, kan man røre lidt vand i.

 
5. Ved servering grilles de, under en varm grill, gyldne på den først bagte side og
lidt lettere på den anden side.
Smør den let grillede side med smør og server dem varme.

 
Kokketips
Gær kan opbevares i køleskabet 2 uger uden at miste bageevnen.

 
INFO: En crumpet er et lille stegebrød lavet af en usødet dej af vand eller mælk, mel og gær, 
populært i Storbritannien, Canada, New Zealand, Sydafrika og Australien. 

 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her