Logo

Muffins, amerikanske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muffins, amerikanske 

 

Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: ca 2 timer. Bagetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 14-16 stk.

 

# Ingredienser til Muffins, amerikanske

1 dl vand
1½ dl mælk
15 g smør
25 g gær
1½ tsk salt

1 spsk sukker

250 g hvedemel (ca 4 dl )

Pensling:

1 spsk olie

Bagepapir

*

Sådan laves Muffins, amerikanske

1. Bring vandet i kog og tilsæt mælken.

Hæld blandingen i en skål og smelt smørret heri.

 

2. Rør gæren ud i mælkeblandingen, når den er knap håndvarm (35 °C).

Tilsæt salt, sukker og af melet og rør dejen godt igennem.

Stil den til hævning tildækket og lunt ca ½ time.

 

3. Rør dejen igennem med en ske og tilsæt resten af melet.

Slå dejen igennem, til den er blank.

Stil den atter til hævning tildækket og lunt ca 1 time.

 

4. Drys rigeligt hvedemel på et stykke bagepapir og tryk eller klap dejen ud til ca 1½ cm's tykkelse.

Kom også lidt mel på hænderne, dejen klæber let.

Stik dejen ud i cirkler med et glas, der er dyppet i mel, ca i diameter.

Lad de udskårne stykker hæve tildækket ca ½ time.

 

5. Pensl en stor stegepande med olie og varm den godt op.

Dæmp varmen og bag muffins'ene ca 5 min. på den ene side, vend dem og bag dem 10 min. på den anden side.

Vend dem en gang til og bag dem 5 min. på den første side.

 

6. Lad muffins'ene svale utildækkede på en bagerist.

Flæk dem (med en gaffel) og rist dem på en brødrister lige inden serveringen.

 

Tips: Nybagte muffins er sprøde udvendig og lidt svampede indvendig.

I stedet for 25 g gær kan du prøve med 2 tsk bagepulver og 1 tsk natron.

De afkølede muffins kan opbevares nogle dage i en plastpose.

Server muffins til te med smør og marmelade, fx Citrusmarmelade, grov eller til Bacon og æg.

Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Muffins

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1318010-06-2021 23:58:04 Kogebog.dk
Hej M.de Lanny - I stedet for 25 g gær kan du prøve med 2 tsk bagepulver og 1 tsk natron.
1317810-06-2021 09:12:58 M.de lanny.
I opskriften muffen amerikanske. Er der ikke noget om hvor meget mel der skal bruges. Og kan jeg bruge bagepulver istedet for gær og hvor meget bagepulver skal jeg bruge. Kh.martha.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?