Logo

Wienerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wienerbrød

 
Wienerbrød stammer, som navnet antyder, oprindeligt fra Wien i Østrig. Bagværket er dog efterhånden blevet en specialitet i Danmark. Og det er grunden til at man i USA og andre engelsktalende lande kalder wienerbrød for "danish pastry" eller blot "danish"
Der er i dag mange forskellige typer wienerbrød som spandauer og kringle. Her finder du grundopskriften til en wienerbrødsdej.
Tilberedningstiden er 1½ time. Heraf er arbejdstiden cirka 30 min.

 
# Ingredienser til wienerbrød
25 g gær
1 ½ dl mælk
2 spsk sukker (cirka 20 g)
1 æg
300 g hvedemel (5 dl)
300 g smør
Fyld
150 g marcipan eller 1 portion kagecreme, syltetøj og glasur
*

 
Sådan laver du wienerbrød
Start med at røre gæren ud i lunken mælk.
Tilsæt herefter sukker, sammenpisket æg og mel.
Ælt dejen glat.
Rul den ud til en firkant på 1 cm’s tykkelse (ca. 20×40 cm).
Fordel tynde skiver smør på del af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag.
Den del, der er uden smør, foldes ind først.
Læg dejen i køleskab i ca. 15 min.

 
Gentag udrulningen og sammenlægningen i alt 3 gange.
Lad den hvile i køleskab mellem udrulningen.
Rul dejen ud ca. ½ cm tyk.
Kom evt. fyld i og form i ønsket facon.
Læg wienerbrødet til hævning på bageplade med bagepapir ca. 30 min.

 
Bag midt i ovn ved 225 °C 15-20 min.
Afkøl slutteligt wienerbrødet på en rist.
Og så er dine wienerbrød klar til servering.

 
Tips til wienerbrød
Der findes mange forskellige former for wienerbrød, som enten er godt til morgenbordet eller til eftermiddagskaffen. Prøv fx at lave spandauere eller chokoladeboller, der begge tager udgangspunkt i wienerbrødsdejen.
Du finder opskriften på spandauere her.
Eller giv dig i kast med opskriften på chokoladeboller her.

 
Dejen til wienerbrød kan godt kræve lidt øvelse. Især fordi dejen skal udrulles tre gange i alt. Men prøv dig frem, og fortæl os gerne om dine gode tips til den perfekte wienerbrødsdej.
Velbekomme, og god fornøjelse.

 
INFO: Wienerbrød er et bagværk af gærdej, hvori der er indrullet fedtstof. Wienerbrød opnår sit flagede udseende ved at dejen udrulles adskillige gange. Bagværket stammer fra Wien, men er blevet en specialitet i Danmark og de andre skandinaviske lande. Wienerbrød fremstilles i to hovedtyper:

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her